Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Afstandsbedieningen met Netflix-knop komen naar Europa

Datum: 01/04/2015 | 1 reactie

Netflix_LogoNetflix blijkt een grote speler te zijn geworden in Europa. In de Verenigde Staten is er al een aantal jaren een knop die direct toegang geeft tot de streamingdienst aanwezig op afstandsbedieningen van smart TV’s en Blu-rayspelers. Vanaf deze maand zullen ook de afstandsbedieningen van Smart Tv’s, Blu-rayspelers en settopboxen van verschillende grote merken die in heel Europa worden verkocht, worden uitgerust met een speciale knop voor Netflix.

Het is voor het eerst dat fabrikanten van consumentenelektronica apparaten afstandsbedieningen met een Netflix-knop naar Europa verschepen. “De nieuwe Netflix-knop op afstandsbedieningen in Europa zorgt ervoor dat Netflix kijken net zo gemakkelijk wordt als zappen op een standaard TV, waardoor onze kijkers nog sneller kunnen genieten van onze geweldige programmering,” aldus Bill Holmes, hoofd van Business Development bij Netflix.

De knop zal te vinden zijn op de afstandsbedieningen voor apparaten van Panasonic, Sony, Toshiba en Vestel en worden geleverd bij in 2015 geproduceerde modellen en bepaalde modellen uit 2014.

De speciale Netflix-knoppen zijn het resultaat van de samenwerking van Netflix met de fabrikanten met als doel een optimale gebruikerservaring te kunnen verschaffen op het gebied van internettelevisie. Hierdoor zal ook de werking van de streamingdienst verbeterd worden op Smart TV’s. Het navigatiemenu is vereenvoudigd en andere nieuwe functies, zoals het sneller opstarten en hervatten van de playback zijn hierdoor ook mogelijk.

Netflix-technici hebben in de afgelopen zeven jaar samengewerkt met de fabrikanten van internetklare televisies, gameconsoles, settopboxen en mobiele apparaten om hun producten te testen. Hierdoor kunnen zij hun consumenten de allerbeste gebruikerservaring geven met Netflix. Een paar maanden geleden is vanuit die samenwerking ook het zogeheten Netflix Recommended TV-programma geïntroduceerd. Dit programma geeft aan welke televisies Netflix adviseert voor een optimale Netflix ervaring.

 
1 reactie voor Afstandsbedieningen met Netflix-knop komen naar Europa

  1. wim - 02:00, 02-04-2015:

    1 april