Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Alleen op Netflix: Knights of Sidonia, gebaseerd op de populaire mangaserie

Datum: 12/12/2013 | Reacties uitgeschakeld voor Alleen op Netflix: Knights of Sidonia, gebaseerd op de populaire mangaserie

Knights of SidoniaNetflix heeft vandaag bekendgemaakt dat vanaf de zomer van 2014 het volledige eerste seizoen met twaalf afleveringen van de langverwachte animatieserie Knights of Sidonia van Polygon Pictures te zien zal zijn in alle Netflix-regio’s.

Knights of Sidonia, dat is gebaseerd op de populaire mangareeks van Tsutomu Nihei, werd gepubliceerd in Japan door Kodansha en in het Engels door Vertical. De serie volgt mensen tijdens hun gevecht om te overleven tegen het buitenaardse monster Gauna met behulp van mechawapens die Garde (bewakerrobots) worden genoemd.

Het verhaal richt zich op het schip Sidonia en de jonge Garde-piloot Nagate Tanikaze terwijl hij zijn verbazingwekkende gevechtsvaardigheden gebruikt om de restanten van de menselijke beschaving te beschermen.

“Netflix heeft enorm veel fans van animatiefilms. Daarom vinden we het fantastisch dat we voor het eerst exclusief op Netflix een nog nooit vertoonde animatieserie kunnen laten zien, vooral wanneer deze een ijzersterk verhaal heeft en net zo humoristisch is en fraai is getekend als Knights of Sidonia,” zegt Erik Barmack, VP, Independent Content van Netflix.

“We zijn razend enthousiast dat we Knights of Sidonia als eerste kunnen laten zien, exclusief op Netflix. Dit is een historische deal, want onze geliefde animatieserie kan direct en tijdig worden gekeken door meer mensen dan ooit tevoren,” zegt Shuzo John Shiota, CEO van Polygon.

Knights of Sidonia is geproduceerd door Polygon Pictures in Tokyo, winnaar van meerdere Daytime Emmy Awards voor de televisieserie Transformers Prime van Hasbro en de animator achter Tron: Uprising en diverse afleveringen van Star Wars: The Clone Wars. De serie is geregisseerd door Kobun Shizuno, die heeft meegewerkt aan de animatieserie GI Joe,en coregisseur Hiroyuki Seshita, een veteraan van de videogamereeks Final Fantasy.

“Knights of Sidonia” zal beschikbaar zijn op Netflix in het Japans met de gebruikelijke ondertitelings- en nasynchronisatie-opties in de lokale talen.
Comments are closed.