Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Award winnende ‘Print the Legend’ komt naar Netflix

Datum: 27/03/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Award winnende ‘Print the Legend’ komt naar Netflix

Print The Legend3D printen wordt gezien als de nieuwe industriële revolutie. Met deze techniek is het mogelijk om van alles te produceren, van sleutelhangers tot menselijke organen. En de concurrentie om deze productiemogelijkheid bij mensen thuis te brengen op de markt is groot. En dit willen filmmakers Luiz Lopez en Clay Tweel tonen in hun documentaire ‘Print the Legend’.

De documentaire werd het eerst getoond tijdens de South by South West Festival (SXSW) in Austin Texas en won daar de ‘Special Jury Recognition Award’ voor beste script. SXSW begon in 1987 als een festival voor uitsluitend muziek. Maar sinds 1994 is de festival gedeeld in 3 delen; Interactieve media, film en muziek en heeft een overal tech-minded en ondernemend publiek.

De documentaire toont de concurrentie tussen de startende bedrijven ‘Makerbot’ en ‘Formlabs’ en de gevestigde bedrijven ‘Statasys’ en ‘3D Systems’. De film toont de mensen achter de machines en stelt lastige vragen over de drijfveer van de industrie om 3D printen bij mensen thuis te brengen. Met een 3D printer thuis stel je consumenten in staat om de producent te worden.

Het 3D printen is in 2000 ontstaan uit een aantal projecten van MIT. En sindsdien heeft de ontwikkel ervan niet stilgestaan. Het is geschiedenis in de maak en dit hebben Lopez en Tweel op bekwame wijze vastgelegd. Vanaf het moment dat zij wisten dat de focus van de film 3D printen zou zijn hadden Lopez en Tweel een distributie bij Netflix voor ogen. En dat wordt nu werkelijkheid. Nog in 2014 gaat de documentaire bij de streamingdienst in première.

Trailer: http://printthefilm.com
Comments are closed.