Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

‘Brave Miss World’ vanaf 29 mei op Netflix

Datum: 07/05/2014 | 1 reactie

Brave Miss World‘Brave Miss world’ verkend het trauma van seksueel geweld door het verhaal te vertellen van Linor Abargil. Zes weken voordat deze Miss Israel bekroond werd tot Miss World werd zij op brute wijze verkracht op 18 jarige leeftijd in 1998. Met behulp van haar publieke bekendheid moedigde zij andere aan om zich uit te spreken en om andere vrouwen te helpen om te gaan met hun eigen tragische en persoonlijke verhalen. Linor is niet bij de pakken neer gaan liggen en zij transformeerde van tiener verkrachting slachtoffer tot krachtige activiste.

De documentaire volgt Linor in haar kruistocht voor gerechtigheid. Nu een rondreizende slachtoffer helper, moedigt Linor andere aan om een stand te nemen tegen seksueel geweld door een einde te maken aan hun stilzwijgen. Van seksueel geweld crisis centra over de hele wereld, tot Amerikaanse universiteiten, tot Hollywood’s woonkamers, word Linor ontmoet met emotionele steun. Maar door al het lobbywerk is haar eigen trauma weer naar boven gekomen.

Haar verkrachter komt in aanmerking voor vervroegde vrijlating en Linor moet zijn eerdere slachtoffers opsporen om hem langer achter de tralies te kunnen houden.

Slachtoffers van seksueel geweld helen er nooit volledig van. Toch blijft Linor, de ‘Brave Miss World’ onverschrokken in haar pogingen om de nachtmerries op afstand te houden.

Vanaf 29 mei zal de documentaire beschikbaar zijn voor streamen op Netflix. Voor meer informatie over ‘Brave Miss World’ en de steungroep die zij heeft opgebouwd, bezoek www.bravemissworld.com.
1 reactie voor ‘Brave Miss World’ vanaf 29 mei op Netflix

  1. Naamjan - 12:45, 10-05-2014:

    Lijkt me erg interessant. Moedig persoon! Netflix is door het aanbod aan series, films én documentaires zowel voor goed voor entertainment als voor educatie