Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Daarom staan er geen nieuwe films op Netflix

Datum: 29/09/2013 | 7 reacties

Netflix logoEr wordt veel oproep gedaan voor nieuwere films op Netflix, en hoewel Netflix hier hoogstwaarschijnlijk graag gehoor aan geeft, zijn er bepaalde obstakels. We zullen hier de weg beschrijven die een nieuwe film doorloopt alvorens deze beschikbaar wordt gesteld aan Netflix of andere streaming diensten.

De film wordt eerst verstuurd naar bioscopen. Dan krijgen de fysieke winkels en verhuur diensten zoals iTunes en Blockbuster de rechten voordat deze vervolgens ook weer worden verleend aan betaal-tv-kanalen en filmkanalen zoals film1. Ten slotte zullen algemene tv-zenders zoals RTL en Net5 de toegangsrechten krijgen. Als laatste schakel in de distributieketting worden de rechten aangeboden aan on-demand streaming diensten zoals Netflix.

Een film moet door al deze stadia gaan voordat het verkrijgbaar wordt op Netflix. Er zijn natuurlijk uitzonderingen en periodes kunnen variëren.

Netflix communicatie directeur, Jon Evers, zegt dat de juiste procedure een ingewikkeld proces is dat vele middelen vergt. Van de 1200 med| 226ewerkers binnen het bedrijf werkt ongeveer 250 man uitsluitend met de rechten op content. Jon Evers kan begrijpen dat mensen teleurgesteld kunnen zijn wanneer zij erachter komen dat niet alle films beschikbaar zijn op Netflix, zoals het geval met muziek streaming diensten als Spotify. Maar in tegenstelling tot muziek-streaming-diensten hoeft Netflix niet te betalen voor het aantal keer dan een plaat wordt gedraaid, maar betalen zij op voorhand voor de inhoud. Daarom is het te duur om veel film op Netflix te hebben, die mensen niet zullen kijken. Als gevolg kan het ook zijn dat content plotseling van Netflix verdwijnt.

Grote films als Lord of the Rings zijn erg duur in de rechten en daarom zijn ze meestal alleen beschikbaar voor een kortere periode.
7 reacties voor Daarom staan er geen nieuwe films op Netflix

 1. Reginald - 12:18, 02-10-2013:

  Zo is dat!Geduld hebben is een schone zaak maar er zijn zoveel films dat ik nog niet heb gezien,zo ben ik jaar in jaar uit zoet!

 2. Sjaak - 23:26, 03-10-2013:

  Waarom staan bepaalde series (bv Family Guy) er maar vanaf Seizoen 8 op..?

 3. Reginald - 08:13, 04-10-2013:

  Omdat Netflix nog geen rechten hebben op family Guy seizoen 1 tot 7 maar dat gaat heel snel veranderen dus geduld is een hele schone zaak!

 4. ad - 21:28, 25-11-2013:

  Hoe kan ik de nederlandse ondertiteling standaard instellen?

 5. Maarten - 15:44, 10-06-2014:

  het is toch jammer, dat je voor een dienst betaald en dan onderaan de lijst staat.

  dus probeer je het op een eerlijke manier te stumileren. en krijg je de nieuwe films niet.

  terwijl als ik dus ILIGAAL ga downloade en ook nog gratis is.
  krijg ik wel de nieuwste films.

  misschien dat ze er zo eens over na denken(niet netflix maar die de rechten geven)

 6. Dwayne - 21:58, 16-12-2014:

  Ik ben nu bijna een jaar lid van Netflix, maar merk dat ik het nu helemaal zat aan het worden ben…..
  Iedere maand €7,99 betalen best vervelend voor een film die je je altijd op televisie ziet…. Het is zonde voor het betalen als je niks kunt zien van nieuwe films….

  Het enigste waarom ik Netflix nog heb is omdat er een serie is die ik volg genaamd: LilyHammer. Maar als dat er niet meer is zal ik helaas afstappen van Netflix net zoals mijn vrienden en familie leden zullen doen, die zijn het namelijk ook allemaal zat…. Je betaalt als ware voor niks, terwijl een maatje van mij een app op zijn mobiel heeft “Gratis” met nieuwe films van dit jaar bijvoorbeeld zo hebben intotaal 69,364 films op hun app staan….

  Veel beter dus, hopelijk veranderd Netflix snel om zijn klanten te behouden…..

 7. Peter - 08:46, 08-01-2015:

  @Dwayne: mooi, dan kun je met de tijd die je overhoudt een cursus Nederlands volgen.

  Ontopic: Ik heb nooit de indruk gekregen van Netflix dat ze de nieuwste films er op hebben staan. Ik ben blij met het aanbod.