Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

De muzikale documentaire ‘Muscle Shoals’ is nu beschikbaar

Datum: 19/07/2014 | Reacties uitgeschakeld voor De muzikale documentaire ‘Muscle Shoals’ is nu beschikbaar

Muscle ShoalsDeze muzikale musical verteld het verhaal van de legendarische Muscle Shoals Sound Studio’s. Gelegen aan de Tennessee River in Alabama ligt Muscle Shoals. Geboorte plaats van de belangrijkste en meest resonante songs aller tijden. Rick Hall overkwam armoede en meerdere tragedies en bracht zwart en wit samen om prachtige muziek te creëren. Hij is de man achter de ‘Muscle Shoals Sound’ en The Swampers, de huisband van FAME Studio’s. Uiteindelijk vertrok Rick om, samen met vier andere ritmesectie muzikanten, zijn eigen studio te beginnen, genaamd Muscle Shoals Sound.

De vier mannen, Barry Beckett (keyboard), Roger Hawkins (drums), Jimmy Johnson (gitaar) en David Hood (bas), werden al gauw bekend als de ‘Muscle Shoals Sound Rhythm Section’ en werden de eerste ritmesectie om een eigen studio te bezitten en uiteindelijk hun eigen publicatie en productie bedrijven te beheren. Hun arrangementen kan op vele platen worden gehoord, waaronder op mega hits van Wilson Pickett, Aretha Franklin, Lynyrd Skynyrd en the Staple Singers. Na hun successen in soul en R&B kwamen ook de meer reguliere Rock en Pop performers naar Muscle Shoals Sound Studio, waaronder The Rolling Stones, Traffic, Elton John, Bob Dylan, Elkie Brooks en Glenn Frey.

De documentaire van filmmaker Greg Camalier ging in première tijdens de Sundance Film Festival in januari 2013. De film bevat interviews met Bono, Alicia Keys, Mick Jager en Keith Richards.
Comments are closed.