Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

De nieuwe zoekfunctionaliteit van Netflix

Datum: 22/09/2014 | Reacties uitgeschakeld voor De nieuwe zoekfunctionaliteit van Netflix

New Search FunctionNetflix heeft een paar weken geleden de zoekfunctionaliteit van hun website aangepast. Met de nieuwe “instant search tool” is het de bedoeling dat je sneller en makkelijker toegang hebt tot jouw favoriete film, series en acteurs.

Voor de nieuwe zoekfunctie maken ze gebruik van de cover arts, voor een visuele presentatie op de pagina. Zodra je begint met typen zullen potentiële resultaten van series en films verschijnen in het raster met cover art. Door deze nieuwe style zou het makkelijk zijn om de resultaten te scannen en geeft het, in combinatie met de “infinite scroll functie”, de gebruiker een intuïtieve manier om de Netflix catalogus te doorzoeken.

Aan de linkerkant van de pagina verschijnt een lijst met acteurs, regisseurs en makers die aan de zoekterm verbonden zijn. Wanneer je op een van deze resultaten klikt, zal een nieuwe galerie openen met alle titels gerelateerd aan die persoon. De linker menu wordt ook gebruikt voor het geven van suggesties in relatie tot genre, onderwerp en titels die (nog) niet beschikbaar zijn voor streaming.

En dan is er ook nog de optie om alleen op Netflix Originals te zoeken. Type in de zoekbalk “Netflix” en op de pagina zullen alleen de films en serie door Netflix geproduceerd en uitgebracht worden getoond.

Hebben jullie al gebruik gemaakt van de nieuwe zoekfunctie? Laat een reactie achter en laat ons weten wat je er van vindt.

 
Comments are closed.