Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

De Robin Williams collectie op Netflix

Datum: 13/08/2014 | 2 reacties

robin-williamsRobin Williams is afgelopen maandag, op 63 jarige leeftijd, dood aangetroffen in zijn woning in Californië, VS. De komiek en acteur leed al decennia lang aan een alcohol- en drugsverslaving en was volgens zijn woordvoerder al geruime tijd depressief. In een verklaring melde de politie dat de doodsoorzaak zelfmoord lijkt te zijn.

De rollen die Williams speelde, getuigen van zijn grote diversiteit. Hij speelde de held, de schurk en de komiek. Naast zijn acteer en komedisch talent, had Williams ook een veelzijdig stemgeluid, die hij ook inzette om tekenfilms in te spreken (bijvoorbeeld Alladin en Happy Feet).

Vele fans en sterren getuigen hun medeleven op Twitter. Ook de Amerikaanse president Barack Obama toonde zijn medeleven. “Hij maakte ons aan het lachen. Hij maakte ons aan het huilen. Hij gaf al zijn talent royaal aan diegenen die het het meest nodig hadden. Hij was radioman, dokter, president, professor, Peter Pan en alles daartussenin. Hij was de enige in zijn soort”, aldus Obama.

In december komt zijn eerstvolgende film, ‘Night in the Museum: Secret of the Tomb’, uit, waarin hij het standbeeld van Teddy Roosevelt speelt dat ‘s nachts tot leven komt. Hiernaast zijn er nog een aantal andere films van de acteur in post-productie.

Op Netflix kunnen we nog genieten van de talenten van de veelzijdige acteur in de volgende films:

Good Will Hunting
De film gaat over Will Hunting, een conciërge aan het prestigieuze Massachussets Institute of Technology. Will blijkt een ware wiskunde genie te zijn, maar hij moet zijn verleden achter zich kunnen laten om zijn intellect de ruimte te kunnen geven. Psycholoog Sean Maguire (Williams) helpt Will met zijn emotionele problemen die blijken voort te komen uit jarenlange isolatie en emotioneel geweld.
Robin Williams ontving in 1998, bij zijn vierde nominatie, een Oscar voor zijn bijrol in deze film.

Mrs. Doubtfire
Na zijn scheiding mag Daniel zijn kinderen maar beperkt bezoeken. Om ze meer te kunnen zien vermomd hij zich als lief oud vrouwtje en gaat bij zijn ex-vrouw aan de slag als huishoudhulp.
Voor deze film won Williams meerdere prijzen, waaronder een Golden Globe voor “Beste performance van een acteur in een speelfilm” en de MTV Movie Award in de categorie “Beste komische performance”.

Robots
In een wereld bevolkt door robots woont Rodney Copperbottom, een jonge, geniale en idealistische uitvinder die gelooft in samenwerking en een betere wereld. Hij wilt graag als uitvinder aan de slag bij Bigwels Industries. Maar wanneer Rodney bij het bedrijf aankomt blijkt zijn favoriete uitvinder Bigwel daar niet meer te werken en is het bedrijf overgenomen door de nare Ratchet. Samen met een groep verstoten robots, waaronder Fender (Williams) en Piper Pinwheeler, probeert Rodney om Bigwel weer in het zadel te krijgen.

Old Dogs
Dan Rayburn en Charlie Reed zijn twee beste vrienden die samen een succesvol bedrijf hebben, gespecialiseerd in marketing op sportgebied. Wanneer de twee onverwacht op Dan’s zevenjarige tweeling Zach en Emily moeten passen voor twee weken,  besluiten zij de kinderen mee te nemen op zakenreis. Dan en Charlie zijn bezig om een grote deal binnen te slepen met een Japans bedrijf, maar de aanwezigheid van de tweeling dreigt de deal te laten mislukken.

What Dreams May Come
Na de dood van hun kinderen, krijgen Dr. Chris Nielsen en zijn vrouw Annie een zware klap te verduren. Het duurt vier jaar voordat het echtpaar de draad weer redelijk op lijkt te pakken, maar dan komt ook Chris te overlijden. Aangekomen in de hemel ontmoet hij Albert die daar ‘werkt’ als begeleider van verloren zielen. Maar de dood van Chris is de druppel voor Annie, die zelfmoord pleegt. Hierdoor beland zij in de hel. Wanneer Chris hier achter komt besluit hij een begeleider te zoeken om hem naar de hel te begeleiden, om de ziel van zijn vrouw er vandaan te halen. Maar hierdoor riskeert hij zelf de eeuwige verdoemenis.

The Birdcage
Deze komedie uit 1996 volgt verloofden Val en Barbara. Lange tijd hebben zij weten te  voorkomen dat hun ouders elkaar zouden ontmoeten, maar het moet er nu toch echt van komen. Val’s vader, Armand, is de eigenaar van een homobar genaamd The Birdcage. Zijn vriend Albert treedt hier als drag queen op. Barbar’s vader is een ultra-conservatieve senator van de Republikeinse Partij. Om een verkeerde reactie van Barbara’s ouders te voorkomen besluiten Val en Barbara om een rollenspel in gang te zetten.

 
2 reacties voor De Robin Williams collectie op Netflix

  1. Stephan - 20:01, 13-08-2014:

    Waar vind ik die op netflix Nederland? Ik kan mrs doubtfire niet vinden

  2. Peter - 08:51, 14-08-2014:

    Huh? Als je alleen al “mrs” intikt vind je ‘m al!?