Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Disney’s Marvel en Netflix slaan de handen ineen

Datum: 08/11/2013 | 1 reactie

disney pixarThe Walt Disney Co. en Netflix Inc. hebben onlangs een ongewone deal bekend gemaakt om met Marvel TV meerdere originele series over live actie avonturen van vier populaire Marvel karakters naar Netflix te brengen vanaf 2015. Deze pionierende overeenkomst roept Marvel op om vier series te ontwikkelen in aanloop naar een miniseries programmering event.

Geleid door een serie over ‘Daredevil’, gevolgd door ‘Jessica Jones’, ‘Iron Fist’ en ‘Luke Cage’, zal dit epische verhaal zich in de loop van meerdere jaren van originele programmering ontvouwen, en Netflix kijkers meenemen diep in de gruwelijke wereld van de helden en vijanden van Hell’s Kitchen, New York. Netflix heeft een minimum van vier series van dertien afleveringen en een gecumuleerde Marvel’s ‘The Defenders’ miniseries dat een droomteam van zelfopofferende, heldhaftige karakters heruitvindt, bevestigd.

Geproduceerd door Marvel Television in samenwerking met ABC Television Studios, is deze baanbrekende deal Marvel’s meest ambitieuze foray tot nu toe naar live actie televisie.

“Deze deal is ongeëvenaard in zijn omvang en formaat en versterkt onze toewijding om Marvel’s merk, content en karakters te leveren op alle mogelijke platformen. Netflix biedt een ongelofelijk platform voor het soort rijke verhalen dat Marvel’s specialiteit is”, zegt Alan Fine, President van Marvel Entertainment. “Deze epische serie breid de narratieve mogelijkheden uit van on-demand televisie en geeft fans de mogelijkheid om henzelf waar en wanneer ze willen in een spannend avontuur te storten.”

“Marvel’s films, zoals ‘Iron Man en Marvel’s ‘The Avengers’, zijn grote favorieten op onze service wereldwijd. Net als Disney is Marvel een bekend en geliefd merk,” zegt Netflix’ Chief Content Officer Ted Sarandos. “Met ‘House of Cards’ en onze andere originele series, hebben wij gepionierd in nieuwe benaderingen voor verhalen vertellen en wereldwijde distributie en wij zijn enthousiast om met Disney en Marvel te werken om ons soort televisie naar een nieuw niveau te brengen met een creatieve project van deze grootte.”
Deze nieuwe originele televisie deal volgt de distributie deal van vorig jaar, beginnend met 2016 vrijgegevens bioscoop films, zal Netflix de exclusieve Amerikaanse televisie service zijn voor de eerste-run, live action en geanimeerde films van The Walt disney studios, inclusief titels van Disney, Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Studios, Disneynature en Lucasfilm.

Netflix leden kunnen momenteel genieten van een breed assortiment Disney, ABC TV en Disney Channel films en series in meer dan 41 landen waar Netflix actief is.
1 reactie voor Disney’s Marvel en Netflix slaan de handen ineen

  1. ano - 19:50, 24-01-2014:

    Ook van Disney Channel/XD???