Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Dit is wat Nederland kijkt op Netflix

Datum: 15/07/2014 | 3 reacties

Netflix is zeer populair, maar wat er niet wordt verteld door de service is welke content het meest populair is onder zijn leden. Aan de hand van onze statistieken, zoekopdrachten en pageviews hebben wij een top 5 van meest populaire series op Netflix kunnen identificeren.

PrettyLittleLiars1. Pretty Little Liars

‘Pretty Little Liars’ is een Amerikaanse televisieserie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Sara Shepard. In de serie volgen we de vriendengroep van Aria, Spencer, Emily en Hanna, die uit elkaar valt nadat hun beste vriendin Alison verdwijnt. Een jaar later worden de meiden herenigd wanneer zij mysterieuze en dreigende berichtjes ontvangen van -A-. Deze persoon dreigt al hun geheimen te onthullen, geheimen die de levens van de meiden overhoop kunnen halen. Het is aan de meiden om het antwoord te vinden op twee hele belangrijke vragen; Wie is -A-? En waar is Alison? Momenteel is de serie bezig met zijn vijfde seizoen.

Sons of Anarchy2. Sons of Anarchy

‘Sons of Anarchy’ richt zich op de motorclub Sons of Anarchy in het stadje Charming in Californië. De jonge vicepresident van de club, Jackson “Jax” Teller, vraagt zich steeds meer af welke richting de juiste is voor de club en hemzelf. In de serie volgen we de clubleden, en in het bijzonder Jax, die een balans probeert te vinden tussen zijn club en zijn nieuwe gezin. De serie draait al 7 seizoenen, waarvan er nu 4 te zien zijn op Netflix Nederland.

Modern Familiy3. Modern Family

‘Modern Family’ is een Amerikaanse komedie serie die een mix is tussen een sitcom en een mockumentary. In de serie staan drie gezinnen uit één family centraal. De serie won al vier keer een Emmy Award en een Golden Globe voor beste komedie serie. De hoofd van de familie is Jay Pritchett die, na zijn scheiding van zijn eerste vrouw Dede, is getrouwd met de veel jongere Colombiaanse Gloria Delgado. Zij heeft al een zoontje uit een vorig huwelijk. Dan is er nog Jay’s dochter Claire, die getrouwd is met Phil Dunphy en hun drie kinderen: Haley, Alex en Luke. En Jay’s homoseksuele zoon die al jaren een relatie heeft met Cameron Tucker en samen een Vietnamees dochtertje, Lily, hebben geadopteerd. De serie geeft een hilarische en herkenbare kijk op het gezinsleven en hun onderlinge samenhang.

Arrow4. Arrow

‘Arrow’ is een Amerikaanse serie gebaseerd op de DC comics-stripheld Green Arrow. In de serie volgen we de miljardair Oliver Queen, die vijf jaar na een schipbreuk terugkeert naar Starling City. In Starling City wordt hij door zijn moeder Moira, zus Thea en beste vriend Tommy met open armen verwelkomd. Maar Oliver is veranderd na zijn jarenlange beproevingen op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. Na zijn terugkeer creëert hij de persona Arrow, een vigilante, om zijn geliefde Starling City weer in zijn oude glorie te herstellen. Overdag speelt Oliver de rijke en zorgeloze playboy om vervolgens ‘s-nachts zijn geheime identiteit van ‘Arrow’ aan te nemen. Maar al gauw heeft de Arrow vele vijanden, waaronder de plaatselijke politie en de criminele groep ‘The League of Assassins’.

Downton Abbey5. Downton Abbey

‘Downton Abbey’ is een Britse kostuumdrama waarin de bewoners van het statige Downton Abbey centraal staan. De aristocratische familie Crawley en hun bedienden leven aan het einde van de Edwardiaanse tijdperk, en de Eerste Wereld Oorlog ligt op de loer. De hiërarchie in de Britse samenleving is aan het verschuiven en ook het leven op de landgoed Downton Abbey wordt door historische gebeurtenissen getroffen. Er zijn nu drie seizoenen van deze Emmy en Golden Globe winnende serie beschikbaar op Netflix Nederland

Deze informatie is gebaseerd op meer dan 1 miljoen pageviews. Flixfilms is de grootste toegewijde nieuws site voor Netflix-leden en liefshebbers.

note: Je vraagt je wellicht af waarom Netflix-Original series, zoals ‘House of Cards’, ‘Orange is the New Black’, ‘Hemlock Grove’, ‘Lilyhammer’, en ‘Breaking Bad’ niet in onze top 5 staan. Wij vragen ons dat zelf ook af, maar onze beste gissing is dat Netflix deze shows zo goed promoot, dat mensen minder informatie over deze shows opzoekt. Houdt ook rekening met het feit dat deze cijfers zijn gebaseerd op Flixfilms.nl data van het eerste half jaar van 2014.
3 reacties voor Dit is wat Nederland kijkt op Netflix

 1. Syff - 22:42, 15-07-2014:

  Lillyhammer! 🙂

 2. Richard - 23:57, 15-07-2014:

  Eeh… hoe betrouwbaar is dit? Ik had toch zeker ook House of Cards, Orange is the New Black, Breaking Bad verwacht.

 3. Soraya - 16:57, 16-07-2014:

  Wel vervelend dat er kinderfilms worden verwijderd en worden vervangen door kinderfilms die alleen Engels gesproken zijn. Ik begrijp dat er af en toe ook wat af moet, maar de collectie voor mijn kleuters word steeds kleiner qua films. En er waren er zoveel die ze leuk vonden.
  Verder dik tevreden!