Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Edward Norton’s ‘My Own Man’ komt exclusief naar Netflix

Datum: 22/01/2015 | Reacties uitgeschakeld voor Edward Norton’s ‘My Own Man’ komt exclusief naar Netflix

My Own ManOp 6 maart 2015 zal de Netflix-Original documentaire ‘My Own Man’, van producer Edward Norton in première gaan. De film is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door David Sampliner en zal exclusief op Netflix in première gaan in alle landen waar de streamingdienst beschikbaar is.

Wanneer Sampliner hoort dat hij een zoontje krijgt, besluit hij om alle latente mannelijkheid die hij al zijn verwierp te omarmen. Maar wanneer hij zich voegt in de vreemde wereld van mannelijke idealen, waaronder vocale lessen, warrior weekenden en jagen, realiseert hij zich dat alle wegen leiden naar zijn eigen relatie met zijn vader. Intiem, grappig en ontroerend, ‘My Own Man’ onthuld de soms pijnlijke waarheden die vaak onuitgesproken worden gelaten tussen vaders en zonen. De film maakt zijn debuut op het Tribeca Film Festival in april 2014.

“Wij zijn trots op onze samenwerking met Edward Norton en David Sampliner aan deze film,” zegt Lisa Nishimura, Netflix VP of Original Documentary and Comedy. “Zeer persoonlijk en toch universeel begrepen, ‘My Own Man’ is zowel een ontdekkingsreis van de nieuwe mannelijkheid en een onderzoek naar de verschillenden tussen vaders en zoons.

Toen Sampliner begon aan deze film wilde hij documenteren wat zijn ervaringen zijn met het worden van een man en een vader in een tijd waarin de rollen voor mannen drastisch aan het veranderen zijn. Maar in de loop van de zeven jaar waarin de documentaire is opgenomen, kwam Sampliner tot de conclusie dat om te ontdekken wat het is om een vader te zijn in de 21ste eeuw, hij eerst in het reine moest komen met zijn eigen vader. Het is zijn hoop dat andere gezinnen en families nieuwe manieren zullen vinden om elkaar te begrijpen door naar dit portret van zijn familie te kijken.

‘My Own Man’ is een ‘Sixteen Tons Production’ in samenwerking met “Class 5 Films’. De film is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door David Sampliner. Edward Norton, William Migliore, Lisa Nishimura en Adam Del Deo zijn uitvoerende producenten en Rachel Libert is co-producer.

 
Comments are closed.