Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Emmy Awards 2014: Geen grote winst voor Netflix Originals

Datum: 27/08/2014 | 1 reactie

FargoNetflix verwachte veel van de 66ste Emmy Awards. In totaal had de streamingdienst 31 nominaties in de wacht gesleept met zijn Original-series en documentaires. ‘House of Cards’, de serie over de meedogenloze politicus Frank Underwood, kreeg 13 nominaties. Maar met concurrenten als ‘Breaking Bad’, ‘Downton Abbey’, ‘Game of Thrones’, ‘Mad Men’ en ‘True Detective’, lukte het de serie niet om een beeldje te bemachtigen.

De andere grote kanshebber van Netflix, de drama-komedie serie ‘Orange is the New Black’ kreeg 12 nominaties. De serie is gebaseerd op de gelijknamige biografie van Piper Kerman. Zij werd in 1998 beschuldigd van witwassen en het smokkelen van verdovende middelen. Zij bekende schuld en zat 15 maanden in een Amerikaanse vrouwengevangenis. ‘Orange is the New Black’ won twee prijzen; voor beste casting en voor beste vrouwelijke bijrol in een komedie. Deze prijs ging naar actrice Uzo Aduba, die in de serie de rol van Suzanne ‘Crazy Eyes’ Warren vertolkt. Maar met concurrenten als ‘Louie’, ‘Modern Family’, ‘Silicon Valley’, ‘The Big Bang Theorie’ en ‘Veep’, lukte het hen niet om de award voor beste komedie serie in de wacht te slepen.

Hoewel op voorhand ‘House of Cards’ en ‘Orange is the New Black’ vooral kanshebbers bleken te zijn, was het uiteindelijk de dramedie ‘Fargo’ die de winnaar van de Netfix Originals bleek te zijn bij de Emmy Awards. De miniserie, bestaande uit tien afleveringen, draait om Lester Nygaard (Martin Freeman). Nygaard is een mislukte polisverkoper, zijn vrouw is hem zat en zijn jongere broertje is een wel heel geslaagde zakenman. Wanneer Nygaard Lorne Malvo ontmoet, is het de start van een bizar avontuur. ‘Fargo’ kreeg de prijs voor beste miniserie.

Andere nominaties kregen zij voor o.a. ‘Derek’ en ‘The Square’.

 
1 reactie voor Emmy Awards 2014: Geen grote winst voor Netflix Originals

  1. Norbert - 23:44, 29-08-2014:

    Fargo terecht gewonnen, fenomenale serie!