Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

FARGO, de ijzingwekkende true-crime misdaadserie, exclusief voor Netflix Nederland

Datum: 21/03/2014 | Reacties uitgeschakeld voor FARGO, de ijzingwekkende true-crime misdaadserie, exclusief voor Netflix Nederland

FargoSamen met MGM International Television Distribution, kondigde Netflix vandaag aan dat vanaf 16 april a.s. afleveringen van Fargo exclusief beschikbaar zullen zijn voor streaming voor Netflix-leden in Nederland. Deze serie van 10 afleveringen waar lang naar is uitgekeken, is gebaseerd op de klassieke gelijknamige film bekroond met een Oscar. Elke week zal er een nieuwe Fargo-aflevering van een uur op Netflix in Nederland te zien zijn, 24 uur nadat deze in Amerika is uitgezonden op FX.

De serie, geïnspireerd op de klassieke speelfilm met dezelfde kenmerkende humor (en moord), is een originele bewerking van romanschrijver Noah Hawley (Bones, The Unusuals) en uitvoerend geproduceerd door Hawley, Warren Littlefield (My Generation, ex-president van NBC Entertainment), Joel & Ethan Coen (No Country For Old Men, A Serious Man, True Grit), en Geyer Kosinski.

Fargo is een productie van MGM Television en FX Productions voor FX Network in de VS. MGM Television is de leadstudio en wereldwijd distributeur van de serie.

In deze originele bewerking van de Oscar-winnende speelfilm, Fargo, staat een volledig nieuw true-crime misdaadverhaal centraal, met een nieuwe moordzaak en nieuwe personages die allen verankerd zijn in de typische humor, de moord en de karakteristieke Minnesota zachtaardigheid en maniërismen die van de film een ware klassieker hebben gemaakt. Oscar-winnaar Billy Bob Thornton speelt de hoofdrol als Lorne Malvo, een sluwe manipulerende man die het leven van een provinciale verzekeringsagent, Lester Nygaard, gespeeld door BAFTA-winnaar en Emmy®-genomineerde Martin Freeman, voor eens en altijd zal veranderen. Colin Hanks speelt de rol van een politieagent in Duluth, Gus Grimly: een alleenstaande vader die moet kiezen tussen zijn eigen veiligheid en zijn plicht als politieman wanneer hij oog in oog komt te staan met een moordenaar. Allison Tolman schittert als Molly Solverson, een ambitieuze politieagente uit het stadje Bemidji.

Verder bestaat de getalenteerde cast van Fargo uit terugkerende personages zoals politieagent Bill Olson gespeeld door Emmy®-winnaar Bob Odenkirk. Golden Globe- en Emmy®-genomineerde Oliver Platt neemt de rol van Stavros Milos voor zijn rekening, Screen Actors Guild Award- winnaar Kate Walsh speelt Gina Hess, Glenn Howerton (It’s Always Sunny in Philadelphia) is Don Chumph, Joey King speelt de rol van Greta Grimly, Peter Breitmayer is Lieutenant Schmidt, Tom Musgrave is Bo Munk, Josh Close speelt Chazz Nygaard, Russell Harvard is Mr. Wrench, Adam Goldberg is Mr. Numbers, Keegan-Michael Key is Bill Budge, en Jordan Peele heeft de rol van Webb Pepper.

‘We zijn zeer tevreden dat we Fargo aan onze Nederlandse leden als een exclusieve first-run-serie kunnen aanbieden, direct na het debuut van de serie in de VS,’ zei Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix. ‘Deze verrassende interpretatie van de duistere comedy in combinatie met een zeer getalenteerde cast levert een fantastische tv-serie op waar onze leden zeer zeker van zullen genieten.’

‘Fargo is een uitzonderlijk goede serie met talent van wereldklasse, zowel voor als achter de camera,’ aldus Chris Ottinger, President van International Television Distribution and Acquisitions bij MGM. ‘We vinden het fantastisch dat we kunnen samenwerken met Netflix en Fargo kunnen introduceren aan een nieuw publiek in Nederland’.

In het kader van de continue inspanningen om unieke programma’s sneller beschikbaar te maken, is Fargo de nieuwste exclusieve serie die Netflix aan haar leden in Nederland aanbiedt. Sinds de lancering in september heeft Netflix de Nederlandse kijkers voor zich gewonnen met series als Pretty Little Liars, The White Queen en From Dusk Till Dawn: A Netflix Original Series.
Comments are closed.