Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Gemiddelde content op Netflix is 6 jaar oud

Datum: 28/05/2014 | 2 reacties

Gemiddelde content 6 jaar oudEr worden vaak verwijten gemaakt dat de selectie van films en series op Netflix oud is. De beschuldiging is nooit eerder onderzocht, maar nu kan Flixfilms.nl onthullen dat de content op Netflix gemiddeld 6 jaar oud is – uit 2008.

Flixfilms.nl voltooide het onderzoek door het berekenen van de mediaan van alle première-datums van alle content op Netflix. Hieruit blijkt dat de gemiddelde film uit 2008 komt, het oudste zijnde Pinocchio uit 1940, de nieuwste een serie aflevering die vorige week is toegevoegd (From Dusk Till Dawn).

Lezers van Flixfilms.nl vragen vaak om nieuwere content, en Netflix zal dit verzoek waarschijnlijk graag inwilligen – maar er zijn enkele obstakels. In het levenscyclus van een typische film of serie, is Netflix vaak de laatste in de rij om die te verwerven. Een film word vaak eerst getoond in de bioscoop, daarna gaat deze de verkoop/verhuur in op DVD, daarna worden de rechten aangeboden aan vooraanstaande TV zenders en als laatste aan Netflix. Maar Netflix is hard aan het werk om content steeds eerder te verwerven, zoals we eerder schreven heeft Netflix Nederland bijvoorbeeld de exclusieve rechten van Disney Animatie films verkregen (LINK).
2 reacties voor Gemiddelde content op Netflix is 6 jaar oud

 1. linda vaasen - 20:25, 28-05-2014:

  Hii,

  Jullie gaven aan alles seizoens van teen wolf erop tehebben gezet. Alleen mist hij de helft. In seizoen 3 heb je 3a en 3b.
  Wanner gaan jullie die er bij doen ?

  Gr Linda

 2. Adriaan - 07:13, 29-05-2014:

  Mooi bericht. Ik denk dat veel mensen netflix als vervanger voor on demand dingen zien. De reden dat je maar 8 euro per maand betaald voor onbeperkt films kijken vergeten ze dan even. Reken uit, 24×30 = 720 uur. Gemiddelde film duurt 1,5 uur. Dus 720/1,5 = 480 films kijken. Gemiddelde film op video on demand sites zoals moviemax kost minimaal!! €0,50 per film tot 4,99 PER FILM!!.

  Doen we 480×0,50 dan krijgen we het schrikbarende bedrag van €240 per maand dat je eigenlijk aan films kunt kijken. Goed niemand kijkt 24uur/dag dus zeg 100-150 euro PER MAAND kun je aan on demand kijken.

  Dan klinkt die 8 euro in mijn oren wel heel intressant om gewoon ’s avonds op de bank is ff wat aan te zetten. Wil je de nieuwste films zien ga dan lekker naar de blokker en haal hem op dvd voor 9 euro. Ik kijk dan liever een maandje netflix en hou een euro over. Heb me bijzonder vermaakt aan serie’s en vooral de documentaires die ik nog nooit op tv gezien heb. Dat alleen al vind ik die 8 euro waard.

  Met vriendelijke groet
  Een netflix kijker die al wat maandjes een abbo heeft.