Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

House of Cards Maakt Emmy Geschiedenis

Datum: 27/09/2013 | Reacties uitgeschakeld voor House of Cards Maakt Emmy Geschiedenis

house of cards netflixNet twee jaar na hun aankondiging om originele content voor Netflix te willen ontwikkelen heeft Netflix hun eerste Emmy award binnen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Emmy’s is een online TV series genomineerd voor deze pristine prijs in een primetime categorie. In totaal heeft Netflix 14 nominaties binnen gehaald aan de hand van de release van zes originele series eerder dit jaar. Negen van deze nominaties waren voor de politieke drama serie House of Cards.

Kevin Spacey speelt de sluwe congressman Frank Underwood in deze Netflix Original drama gebaseerd op de 1990 BBC mini series met gelijke naam. Een verhaal over verraad, wraak en egoisme in de politieke wereld van de Underwoods.

De win in de categorie ‘Best Director of a Drama series’, betekent veel voor de organisatie. Zes jaar eerder kwam er een wijziging in de regels waardoor online inzendingen kunnen concurreren met kabel en netwerk programmering, hoewel tot dusver deze online inzendingen alleen in lagere categorieen zijn voorgekomen. Dit veranderde met de 65ste Primetime Emmy awards.  Chief content manager Ted Saradanos zegt; “Dit is een enorme overwinning. Niet alleen voor de content creators maar de gehele Internet televisie sector.Een enkele nominatie zou voor ons al een win zijn, dit is meer dan we durfde hopen.”

Behalve de nominatie voor Best Director, haalde House of Cards ook nominaties binnen voor o.a. ‘Best Drama Series’, ‘Best Drama Actor’ (Kevin Spacey) en ‘Best Drama Actress’ (Robin Wright).

House of Cards seizoen 2 is als gevolg van deze vele nominaties al gauw de meest geanticipeerde show te noemen. Momenteel zijn ze halverwege met het filmen van seizoen 2. En hoewel er nog geen officiele release datum is gegeven, wordt het nieuwe seizoen begin 2014 verwacht.
Comments are closed.