Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix gaat samenwerking aan met indie-regisseurs Duplass

Datum: 01/02/2015 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix gaat samenwerking aan met indie-regisseurs Duplass

Mark and Jay Duplass.Netflix is een samenwerking aangegaan met indie-regisseurs Jay en Mark Duplass. Het duo zal vier films maken die een exclusieve première op Netflix zullen krijgen.

De gebroeders Duplass zijn onder anderen bekend voor hun werk aan de komedie ‘Cyrus’ met Jonah Hill en John C. Reilly en de indie-film ‘Jeff, Who Lives at Home’. Recentelijk hebben de twee regisseurs ook de HBO serie ‘Togetherness’ gecreëerd, waarin Mark Duplass ook een hoofdrol heeft.

De vier films zullen low-budget zijn en worden volledig gefinancierd door Netflix. Er zijn nog geen onmiddellijke release datums vastgesteld, zodat de broers hun werk aan de serie ‘Togetherness’ voort kunnen zetten. Zodra de films uitkomen zullen deze exclusief bij Netflix te zien zijn, na een korte periode in de bioscoop getoond te worden.

Deze overeenkomst met Jay en Mark is slechts de laatste actie van Netflix, die zal helpen om de streamingdienst met exclusieve en originele content te versterken. Vorig jaar liet Netflix weten dat zij een soortgelijke overeenkomst zijn aangegaan met de populaire komiek Adam Sandler.

“Dit is slechts de laatste stap in onze vriendschap met Mark en Jay Duplass. Wij werken al samen met hen bijna sinds de oprichting van Netflix en we slechts een verhuurservice waren die dvd’s via de post verstuurde. Independent film is altijd al een groot onderdeel van Netflix geweest en reden dat wij het contract met Adam Sandler zijn aangegaan is zodat wij ook overeenkomsten zoals deze kunnen maken,” aldus Ted Sarandos, content manager bij Netflix, in reactie op dit nieuws.

 
Comments are closed.