Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix Hack: De geheime functies

Datum: 03/09/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix Hack: De geheime functies

functies netflixVraag jij je wel eens af in welke kwaliteit en frame rate je aan het streamen bent vanaf Netflix? Er is een manier om dit te checken op je computer. Je kunt toegang krijgen tot het ‘Diagnostics’ scherm door tijdens het bekijken van de content op SHIFT+ALT+linker muisknop te klikken. Via dit pop-up menuutje kun je o.a. informatie vinden over de kwaliteit, kun je je eigen ondertiteling toevoegen en (wanneer nodig) de video en audio synchroniseren.

In de ‘stream manager’ kun je kiezen in welke kwaliteit je wilt streamen en bufferen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je de films en series altijd in de best mogelijke kwaliteit bekijkt.

Wanneer je problemen ervaart met de synchronisatie, bijvoorbeeld dat de video en audio niet gelijk lopen, kun je onder de ‘A/V Sync Compensation’ de video en audio aanpassen zodat er geen vertraging meer in zit.

Het is ook mogelijk om je eigen ondertiteling toe te voegen aan een film of serie, bijvoorbeeld als er geen ondertiteling beschikbaar is of als je niet tevreden bent met de kwaliteit van de bestaande ondertiteling. Dit is vooral ook handig als je vanuit een andere regio kijkt, bijvoorbeeld als je via Netflix US kijkt, maar wel graag Nederlandse ondertiteling hebt.

Deze settings zijn waarschijnlijk relevanter voor de technische mensen onder ons, maar anderen zouden baat kunnen hebben bij het vaststellen van hun streaming kwaliteit of de synchronisatie van video en audio.

 
Comments are closed.