Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix heeft Daredevil’s beste vriend gevonden

Datum: 30/06/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix heeft Daredevil’s beste vriend gevonden

Elden Henson as Foggy NelsonIn November kondigden Netflix en Marvel aan de handen ineen te slaan om een viertal ‘Defender’ series te ontwikkelen in aanloop tot de miniserie ‘The Defenders’. De eerste serie in de reeks is ‘Marvel’s Daredevil’. De 13 afleveringen vertellen het verhaal van de blinde advocaat Matt Murdock die zijn buitengewoon versterkte zintuigen gebruikt om ‘s nachts criminaliteit te bestrijden in de straten van Hell’s Kitchen.

Eind mei werd bekend gemaakt dat Charlie Cox de rol van Daredevil zal spelen. Cox is een Britse acteur vooral bekend van ‘Stardust’ en ‘Boardwalk Empire’. En gister is bekend gemaakt dat de rol van Foggy Nelson, Daredevil’s beste vriend en compagnon, ook is ingevuld. De rol van Foggy zal worden gespeeld door Elden Henson, die vooral bekend is van de trilogie ‘The Mighty Ducks’.

In de comics werd Foggy in eerste instantie neergezet als een personage met innerlijke strubbelingen. Voortdurend gevangen tussen zijn sterke meningsverschillen met Matt Murdock op professioneel vlak, hun rivaliteit voor de affecties van Karen Page en zijn loyaliteit aan zijn vriend. Op 20 juni voegde ook Rosario Dawson bij de cast.

De serie zal in juli beginnen met filmen in New York. Delen van de wijken Brooklyn en Long Island City zullen dienen als filmlocatie, daar de wijken veel lijken op de vroegere Hell’s Kitchen. Toch zullen we nog tot 2015 moeten wachten om te kunnen genieten van de avonturen van ‘Daredevil’.

 
Comments are closed.