Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix investeert 1 miljard dollar

Datum: 11/02/2015 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix investeert 1 miljard dollar

Netflix kapitaalOm te kunnen blijven groeien wil Netflix 1 miljard dollar investeren. Er zal vooral geld gestoken worden in nieuwe content en uitbreiding van de dienst naar andere landen. Ook zal er geld gestoken worden in werkkapitaal, overnames en overige investeringen.

Op dit moment is Netflix actief in vijftig verschillende landen. Voor het einde van 2016 wil de streamingdienst actief zijn in 200 landen. Binnenkort zal de dienst van start gaan in Australië en Nieuw-Zeeland. Onlangs werd er ook bericht dat Netflix zal worden geïntroduceerd in Japan.

De streamingdienst wil de 1 miljard dollar (zo’n 880 miljoen euro) ophalen voor de aankoop van nieuwe films en series en voor het produceren van eigen content. Om onderscheid te kunnen blijven maken van concurrerende diensten zoals HBO, Hulu en Amazon wil Netflix nog meer Netflix-Originals gaan produceren en daar is wat kapitaal voor nodig.

Inmiddels heeft Netflix het bedrag van 1,5 miljard dollar opgehaald met de uitgifte van obligaties. Er zijn obligaties met een looptijd tot 2022 en een rente van 5,5% uitgegeven die een bedrag van 700 miljoen dollar hebben opgehaald. Er is nog eens 800 miljoen dollar opgehaald met de uitgifte van obligaties met een looptijd tot 2025 en een rente van 5,875%. Het zal voor de streamingdienst dus geen probleem worden om hun plannen uit te gaan voeren.
Comments are closed.