Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix koopt de exclusieve rechten voor de aangrijpende documentaire Virunga

Datum: 29/07/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix koopt de exclusieve rechten voor de aangrijpende documentaire Virunga

virunga‘Virunga’ is een prachtige documentaire dat het inspirerende verhaal verteld over het gelijknamige nationale park en zijn parkwachters in het hart van Congo. Het park huisvest o.a. de laatste 800 overlevende berggorilla’s. De documentaire debuteerde op het Tribeca filmfestival van 2014, verdiende een nominatie voor ‘Beste documentaire’ en werd o.a. bekroond met de publieksprijs op het Hot Docs filmfestival en ‘Best of Fest’ op AFI Docs.

De film is geregisseerd door Orlando von Einsiedel. Voor zijn allereerste documentaire vertrok Orlando naar het nationale park Virunga, een van de meest diverse bio-milieus ter wereld, dat zich in het hart van het oostelijke deel van Congo bevind. Hij ontmoet hier een klein team parkwachters – waaronder een lid va het Belgische koninklijk huis, een toegewijde natuurbeschermer en een kind, die de wapens heeft neergelegd als jeugdstrijder om vervolgens een parkwachter en verzorger van verstoten baby gorilla’s te worden. Hoewel het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, word deze constant bedreigd door gewapende militie-eenheden, stropers en corruptie. Toen in mei 2012 de M23-rebellengroep de oorlog verklaarde, bedreigde een nieuw conflict de levens en stabiliteit van iedereen en alles wat de parkwachter probeerden te beschermen. Ook de filmmakers en crew raakten verstrikt in het spervuur. Hierdoor geeft de documentaire een bijzondere kijk op de strijd om het hart van Congo.

‘Virunga’ zal later in 2014 voor het eerst en uitsluitend te zien zijn op Netflix in alle Netflix-regio’s.
Bekijk de trailer hier.
Comments are closed.