Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix koopt exclusieve rechten voor Breaking Bad

Datum: 24/01/2014 | 3 reacties

Breaking Bad Season 5 Part BToen streaming service Netflix recentelijk hun kwartaal cijfers bekend maakte, toonde het een enorme groei in het aantal leden – zowel nationaal (US) als internationaal. Daarnaast werd ook bekend gemaakt dat Netflix een exclusieve overeenkomst heeft op de series Breaking Bad. Dit betekend dat wij waarschijnlijk binnenkort de laatste afleveringen zullen zien op Netflix Nederland.

In het winst rapport staat dat de laatste afleveringen gereleased zullen worden op Netflix US op februari 24, en we hopen dat deze datum ook aangehouden zal worden voor Nederland – of omstreeks deze datum. Deze exclusieve deal betekend dat Netflix de enigste streaming service wordt waarop ‘Breaking Bad’ beschikbaar is, en de serie zal hiervoor verwijderd worden van andere streaming diensten waar deze momenteel beschikbaar is.

Netflix heeft eerder aangekondigt dat zij de exclusieve rechten voor de komende Breaking Bad spin-off, genaamd ‘Better Call Saul’ hebben gekocht. De serie verteld het verhaal van de advocaat Saul Goodman in de jaren voordat hij de advocaat van Walter White, de hoofdrol in Breaking Bad, word. ‘Better Call Saul’ zal in november 2014 in premiere gaan, en alle afleveringen zullen beschikbaar zijn op Netflix Nederland kort na de premiere op Netflix US.
3 reacties voor Netflix koopt exclusieve rechten voor Breaking Bad

 1. Koen - 20:23, 24-01-2014:

  Ik vind dit eigenlijk wel jammer dat ‘exclusiveren’ van content. Netflix betaald er relatief veel voor en tja het aanbod stijgt hoogstens met één serie.

  Ik zie liever dat het aanbod vergroot wordt, zeker in Nederland. Ik ben altijd erg tevreden geweest over het aanbod. Echter komt bij mij steeds het gevoel boven dat het incompleet is: ik keek wat superhelden films en bedacht me dat ik The Hulk graag nog eens wilde zien, maar deze titel staat niet op Netflix. Nou aangezien het een vrij oue film is en al tig keren op TV is uitgezonden heb ik de indruk dat deze film vrijwel niets kost…. doe mij dan nog maar paar duizend van dat soort films…. Mission Impousible 3 is ook al op Netflix maar waar zijn 1 en 2?

  Daarnaast heb ik z’n gevoel dat die series produceren en rechten kopen (voor exclusieve content) ook erg veel geld kost wat op den duur door wordt berekend aan ons, de consument. En tja ik heb het geduld om drie jaar te kunnen wachten, heb dus ook weinig behoefte om de Breaking-Bad spin-off als eerste te kunnen zien, ik heb meer behoefte in Mission Impousible 1 en 2 zodat ik deel drie kan kijken!

 2. Rebenga - 07:00, 25-01-2014:

  ^ Koen: klagen dat oude films die al meerdere malen op tv zijn uitgezonden, niet op Netflix staan? ….Really???
  Netflix zal ook iets van nieuwe content moeten aanbieden wilt het kunnen concurreren met HBO of Dit Is TV.

  On topic: Ik dacht uit eerdere berichten dat de laatste afleveringen van Breaking Bad sowieso begin dit jaar werden uitgezonden? Anyway, ik kan niet wachten!
  En laat Saul Goodman ook maar komen..

 3. Koen - 13:19, 26-01-2014:

  Really!

  Netflix wint de concurrentie-strijd (voor mij) omdat de prijs vrij laag is. Het aanbod is daarnaast ook prima.
  Echter ben ik bang dat door deze exclusieve deals en het ontbreken van netneutraliteit in USA Netflix zichzelf in de problemen werkt door de hoge kosten, wat resulteerd in het verhogen van de abonnementsgelden (en dit zal ook zo zijn in NL ondanks dat we lager aanbod hebben en Netneutraliteit gewaarborgt is in NL zal het altijd gelijk zijn met USA)

  Ik zou mij richten op veel films voor een laag abonnement, snellere uitrol in andere landen en dan meer internationale toptitels uitbrengen.