Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix maakt eerste belangrijke acquisitie voor zijn Originele Documentaire Initiatief met ‘The Square’

Datum: 05/11/2013 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix maakt eerste belangrijke acquisitie voor zijn Originele Documentaire Initiatief met ‘The Square’

The SquareNetflix originele documentaire ‘The Square’, een meeslepende, diepgaand menselijke kroniek over de Egyptische protest beweging van regisseur-producer Jehane Noujaim en producer Karim Amer, zal begin 2014 exclusief in première gaan op ‘s werelds grootste Internet TV netwerk, voor alle gebieden waar Netflix beschikbaar is.

Dit jaars winner van de Toronto International Film Festival Documentary People’s Choice Award, ‘The Square’ is een epische documentaire die het verhaal-achter-de-krantenkoppen verteld van de Egyptische revolutie, gezien door de ogen van jonge activisten die de afgelopen twee jaar hebben gevochten voor een betere Egypte.

De film legt de dringendheid en intensiteit van de protesten in Tahrir Square vast vanaf de 2011 omverwerping van de militaire leider Hosni Mubarak tot de afzetting Mohammed Morsi in 2013, zorgend voor een kaleidoscopische, viscerale portret van de gebeurtenissen zoals gezien door de ogen van Magdy, een lid van de Muslim Broederschap, Khalid Abdalla, eenEgyptischee acteur die de hoofdrol speelde in de speelfilm ‘The Kite Runner’, en de charismatische Ahmed, wiens poetische verhalen de narratief dragen. Gewapend met niets meer dan camera’s, social media, diepe bewustzijn en een resolute inzet voor verandering, geven deze jonge revolutionaire ons een frontlinie perspectief van de voortdurende strijd, gevochten met deze nieuwe wapens.

Een eerdere kopie van ‘The Square’ won de Audience Award bij de 2013 Sundance Film Festival. De film was ook een Official Selection bij de 2013 New York Film Festival.

“Wij verheugen ons erop om deze fantastische film te kunnen presenteren, die op een hele menselijke manier een van de belangrijkste gebeurtenissen van onze tijd tot leven brengt,” zei Lisa Nishimura, Netflix VP van Originele Documentaire programmering. “‘The Square’ is documentaire maken op het hoogste niveau – een prachtige constructie van dappere mensen die vechten tegen onoverkomelijke kansen om hun land een betere plek te maken. Je ziet de geschiedenis zich ontvouwen op je beeldscherm wanneer je naar ‘The Square’ kijkt.

“Onze droom voor ‘The Square’ is om de harten van zoveel mogelijk mensen te inspireren, en door samen te werken met Netflix zijn wij ervan verzekert dat de film een wijd en divers publiek bereikt. Niets over het maken van deze film heeft de normen gevolgd en dat maakt het zo spannend. Het is cruciaal dat wij als filmmakers, die een documentaire maken over mensen die hun levens riskeren voor hun overtuigingen, om een geest van mogelijkheden te creëren,” zei Noujaim. “ We zien de diepe waarde die Netflix plaatst in dit verhaal van een zeer levend moment in de werelds geschiedenis en zijn blij dat zij de kracht om kijkers wereldwijd tot beweging te brengen, te verstoren en te inspireren begrijpen,” zei Amer.

Netflix brengt ‘The Square’ naar zijn 40 miljoen leden wereldwijd.
Comments are closed.