Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix: Offline modus zal nooit komen

Datum: 02/01/2015 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix: Offline modus zal nooit komen

NetflixMeerdere streaming diensten bieden al een aantal jaren de optie aan hun klanten om films en series te downloaden, zodat deze ook bekeken kunnen worden zonder internet connectie. Hierdoor is er vaker gespeculeerd dat Netflix dezelfde functie zal bieden aan haar leden, maar onlangs kondigde de Amerikaanse streamingsdienst aan dat een dergelijke functie nooit zal worden aangeboden.

Een van de redenen die Netflix hiervoor geeft is dat het downloaden van de content zodat deze offline kan worden gekeken maar een tijdelijke oplossing is, aldus Cliff Edwards, Director of Corporate Communications and Technology by Netflix aan TechRadar.

Netflix verwacht dat het internet en de connecties binnen vijf jaar zo ver zal worden ontwikkelt dat er bijna overal Wi-Fi beschikbaar zal zijn, en dat het downloaden van films en series dan niet meer nodig zal zijn.

In plaats van het implementeren van een offline oplossing heeft Netflix ervoor gekozen om de focus te leggen op originele content, waarvan meer dan 20 series zullen verschijnen, de super hoge kwaliteit 4K en de beschikbaarheid op meerdere platforms om de streamingdienst op te bekijken.

 
Comments are closed.