Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix-Original documentaire genomineerd voor Oscar

Datum: 27/01/2015 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix-Original documentaire genomineerd voor Oscar

virungaOnlangs werden de Oscar nominees voor 2015 bekend gemaakt en de Netflix-Original documentaire ‘Virunga’, van Amerikaanse acteur en filantroop Leonardo DiCaprio, is genomineerd in de categorie ‘Beste Documentaire’.

De documentaire gaat over het Afrikaanse nationaal park Virunga, waarin een groep parkwachters hun levens wagen en vechten om het park en de bedreigde gorilla’s die daar leven te beschermen tegen stropers, gewapende militia en andere gevaren van buitenaf, terwijl er een rel uitbreekt.

Vorige jaar kocht Netflix de exclusieve rechten tot ‘Virunga’, die in november 2014 in première ging op de streamingdienst.

Het is overigens niet de eerste keer dat een Netflix documentaire word genomineerd voor een Oscar. Vorig jaar werd ‘The Square’, over de protesten op Tahrir Square van de omverwerping van Hosni Mubarak in 2011 tot de omverwerping van Mohammed Morsi in 2013, genomineerd voor een Oscar. Helaas ging de documentaire ‘Twenty Feet From Stardom’ er met het beeldje vandoor.

Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix, zei in connectie met de nominatie; “Wij zijn zo dankbaar voor de erkenning van de Oscar Academy – om onze tweede nominatie in het tweede jaar op rij te ontvangen is opwindend.”

Bekijk ‘Virunga’ op Netflix Nederland.

 
Comments are closed.