Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix original documentaire ‘The Square’ trailer

Datum: 17/12/2013 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix original documentaire ‘The Square’ trailer

The Square CoverJehane Noujaim’s aangrijpende portret uit de frontlinie van de Egyptische revolutie, gaat exclusief in alle Netflix-regio’s op 17 januari 2014 om 00:01 PT in première. De Netflix original documentaire, “The Square,” is een meeslepende, diepgaande menselijke kroniek van de Egyptische protestbeweging van regisseur/producent Jehane Noujaim en producer Karim Amer.

“The Square” is onder meer winnaar van de Best Documentary Award op de 2013 International Documentary Awards, de Best Documentary op het Dubai International Film Festival, de Toronto International Film Festival Documentary People’s Choice Award en de Publieksprijs van het Montreal International Documentary Festival. Het is een epische documentaire, die het verhaal achter de krantenkoppen van de Egyptische revolutie, door de ogen van jonge activisten die de afgelopen twee jaar hebben gezocht naar de bouw van een beter Egypte, vertelt. Een eerdere versie van “The Square” won de publieksprijs op het 2013 Sundance Film Festival en maakte ook onderdeel uit van de Officiële Selectie op het 2013 New York Film Festival.

De film vangt de directheid en intensiteit van de protesten op het Tahrirplein, van de omverwerping van de militaire leider Hosni Mubarak in 2011 tot de afzetting van Mohammed Morsi in 2013. “The Square” geeft een caleidoscopisch, indringend portret van de gebeurtenissen zoals ze zich ontvouwen, voor Magdy, een lid van de Moslim Broederschap, Khalid Abdalla, een Egyptische acteur die de hoofdrol speelde in “The Kite Runner”, en de charismatische Ahmed, wiens poëtische verhalen de documentaire dragen. Gewapend met alleen camera’s, sociale media, een diep bewustzijn en een resolute veranderingsgezindheid, bieden deze jonge revolutionairen ons een perspectief op de voortdurende strijd vanuit de frontlinie, uitgevochten met nieuwe wapens.
Comments are closed.