Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix produceert documentaire over Bob Weir van ‘The Greatful Dead’

Datum: 08/05/2015 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix produceert documentaire over Bob Weir van ‘The Greatful Dead’

the Grateful DeadDeze zomer gaan de vier originele leden van ‘The Greatful Dead’ – Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh en Bob Weir – voor de laatste keer op tour ter gelegenheid van de band’s 50ste jubileum. Als inleiding hierop kun je de Netflix documentaire ‘The Other One: The Long Strange Trip of Bob Weir’ bekijken, over het leven van band oprichter en gitarist Bob Weir.

‘The Other One: The Long Strange Trip of Bob Weir’ zal op 22 mei in première gaan op Netflix. Weir ging van een gewone jongen in Palo Alto, California, naar een wereldwijd succes als bandlid in een van de meest populaire en invloedrijke bands in de geschiedenis.

Unieke concert beelden, archief materiaal en interviews met bandleden, collega’s, fans, familie en Bob Weir vormen de basis voor het verhaal, die zich vooral richt op zijn broederschap met Jerry Garcia, die hielp met het oprichten van de band in 1965.

De documentaire is geregisseerd door Mike Fleiss (‘The Bachelor’, ‘God Bless Ozzy Osbourne’) en geproduceerd door Marc Weingarten (‘God Bless Ozzy Osbourne’), Martin Hilton (‘The Bachelor’) en Justin Kreutzmann (‘In the Attic with Pete Townshend & Friends’). De film ging in 2014 in première tijdens het Tribeca Film Festival.

De aankomende concerten van ‘The Greatful Dead’ zullen plaatsvinden in de Verenigde Staten in juli. Het is bijna 20 jaar geleden sinds de band een concert heeft gegeven.

Bekijk ‘The Other One: The Long Strang Trip of Bob Weir’ vanaf 22 mei op Netflix.

Bekijk de trailer voor de documentaire hier.
Comments are closed.