Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix produceert ‘Jadotville’ met Jamie Dornan in hoofdrol

Datum: 16/02/2015 | 1 reactie

Jamie DornanDe nieuwe oorlogsthriller ‘Jadotville’, met Jamie Dornan in de hoofdrol, zal in 2016 in première gaan op Netflix. De streamingdienst kocht de film aan op de internationale filmfestival van Berlijn, Berlinale van 2015. De film wordt gefilmd in Ierland en Zuid Afrika en zal in april 2015 in productie gaan.

Netflix heeft alle rechten tot de film gekocht. Naast de première op de streamingdienst overweegt Netflix ook een bioscoop release. In de film spelen Jamie Dornan (‘Fifty Shades of Grey’) en Guillaume Canet (‘Tell No One’) een hoofdrol. De film is geregisseerd door Richie Smyth, een reclame- en muziekvideo regisseur (U2, Bon Jovi en The Verve) en geschreven door Kevin Brodbin (‘Constantine’).

‘Jadotville’ is een aangrijpend, waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in 1962 tijdens de belegering van een Iers VN-bataljon van 150-man onder leiding van Commandant Patrick Quinlan (Jamie Dornan), door een Congolese troepenmacht van 3000 man, geleid door Franse en Belgische huurlingen, in dienst van mijnbouwbedrijven. Guillaume Canet (‘Tell No One’) speelt de Franse bevelhebber die Quinlan en zijn mannen wil verslaan. Pat Quinlan slaagt erin zijn troepen te leidden tegen deze veel grotere macht zonder ook maar een man te verliezen.

Netflix kondigde de deal aan voor ‘Jadotville’ nadat de langverwachte erotische drama ‘Fifty Shades of Grey’ met Jamie Dornan in de hoofdrol in première ging afgelopen week.

“‘Jadotville’ wordt een prachtige aanvulling van ons globaal aanbod van Original-films,” aldus Ted Sarandos, Chief content manager bij Netflix. Netflix’s andere film projecten zijn onder andere vier films van Adam Sandler en vier films van de indie filmmakers Jay Duplass en Mark Duplass.

 
1 reactie voor Netflix produceert ‘Jadotville’ met Jamie Dornan in hoofdrol

  1. Tim - 14:35, 24-02-2015:

    streamingdienst kocht de film aan op de internationale filmfestival ??