Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix sluit achterdeuren tegen geo-piraterij

Datum: 05/01/2015 | 1 reactie

NetflixZit jij ook wel eens op de Amerikaanse Netflix omdat je het Nederlandse aanbod te klein vindt? Het lijkt erop dat Netflix daar wat tegen gaat doen. Het bedrijf lijkt de ip-adressen van bekende vpn-diensten, zoals Torguard, te gaan blokkeren.

Volgens Netflix zijn er ‘geen veranderingen’ doorgevoerd in de manier waarop vpn-verbindingen worden behandeld. Wel maken zij gebruik van standaardmiddelen om grensoverschrijdend gebruik van Netflix tegen te gaan, aldus een woordvoerder.

Torguard hoorde een paar weken geleden voor het eerst van gebruikers dat zij een error kregen die zij nog nooit eerder hebben gezien. Op recente blokkades wordt echter niet gereageerd door Netflix.

Per land worden er afspraken gemaakt over de rechten op films en series met productiemaatschappijen. En daarmee is Netflix in de rest van de wereld minder ver dan in de Verenigde staten. Ook staan bepaalde onderdelen binnen de internationale wetten niet altijd toe dat bepaalde content binnen een specifiek gebied getoond wordt. Maar omdat het nu, met enige computerkennis, redelijk simpel is om het Netflix aanbod van een ander land te bekijken, krijgt de streamingdienst, naar verluidt, klachten vanuit de entertainmentindustrie.

Daarnaast zou ook de nieuwe android-versie van Netflix alleen gebruik willen maken van de dns-servers van Google. Via andere dns-servers zou het namelijk ook mogelijk zijn het Netflix-aanbod van andere landen te bekijken.

Vooralsnog is het meerendeels speculatie. En de kans is groot dat bedrijven zoals Torguard met een oplossing zullen komen tegen de blokkades van de streamingdienst.

 
1 reactie voor Netflix sluit achterdeuren tegen geo-piraterij

  1. Zwarte poel - 12:46, 11-01-2015:

    Kut, dan maar weer porno