Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix streeft naar innovatie

Datum: 29/08/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix streeft naar innovatie

Oculus riftNetflix vindt innovatie belangrijk. Maar belangrijker nog vinden zij het dat hun werknemers plezier hebben in hun vak en uitdagingen aangaan. Daarom organiseren zij elk half jaar een zogenoemde ‘Hack Day’. Tijdens de ‘Hack Day’ kunnen hun werknemers ontsnappen aan het alledaagse werk en een leuke, experimentele en creatieve samenwerking aangaan, met de andere productontwikkelaars en technische teams.

Het uiteindelijke doel van de ‘Hack Day’ is dan ook niet om een nieuw product te ontwikkelen, maar als er iets interessants en bruikbaars uit voort vloeit is dat alleen maar mooi meegenomen. Met dat idee in gedachten zijn er meer dan 150 mensen aan de slag gegaan om meer dan 50 ‘hacks’ te creëren binnen 24 uur.

Eén van de’Hacks’ die door de ontwikkelaars is uitgewerkt, is ondersteuning voor de ‘Oculus Rift’. Zij bedachten een 3D-interface waarbij het overzicht van films en series er voor de gebruiker uitziet als zwevende kaarten. De gebruiker zou de interface kunnen besturen met de Leap Motion-bewegingsbesturing.

De ‘Oculus Rift’ is een virtual reality-bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld ontwikkeld voor gamers. De bril meer de bewegingen van het hoofd van de speler zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing van het spel.

Ook werden er ‘praktischere’ hacks bedacht, zoals een makkelijke manier om films en series te delen of op een lijst te zetten en een klein Netflix-venster op pc’s dat tijdens het werken in de hoek van het scherm bekeken kan worden. Wellicht dat enkele van deze functies een volgende versie van Netflix zullen halen.

 
Comments are closed.