Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix verkrijgt de rechten tot ‘Lemony Snicket’

Datum: 06/11/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix verkrijgt de rechten tot ‘Lemony Snicket’

Lemony SnicketDe streamingdienst Netflix heeft de filmrechten van de populaire boeken ‘Lemony snicket – A Series of Unfortunate Events’ verkregen, waarvan zij een nieuwe familie-serie zullen creëren.

Lemony Snicket verteld het verhaal van de weeskinderen Violet, Klaus en Sunny. Zij zijn op de vlucht van de wrede graaf Olaf die alleen maar uit is op hun fortuin. Wanneer hij de voogdij kwijt raakt blijft hij de kinderen achtervolgen, in verschillende vermommingen, terwijl zij achter de waarheid omtrent hun ouders dood proberen te komen.

De boeken van Lemony Snicket werden eerder verfilmd in 2004 met de acteurs Jim Carrey, Meryl Streep en Jude Law in de hoofdrol. De film werd geproduceerd door Paramount Pictures, die samen zal werken met Netflix aan de nieuwe serie.

De dertien boeken van Lemony Snicket – A Series of Unfortunate Events zijn geschreven door de Amerikaanse Daniel Handler. In totaal zijn er meer dan 65 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 43 talen.

“Wij hebben lang gezocht naar een geweldig verhaal dat zowel kinderen als volwassenen aan zou spreken. Met Lemony Snicket zijn wij trots om een serie aan te bieden aan onze leden die al zo hebben genoten van de boeken,” zegt Cindy Holland, VP Original Content bij Netflix.

Wanneer de serie in première zal gaan en of Jim Carrey zal terugkeren in de rol van Count Olaf is nog niet bekend.
Comments are closed.