Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix: Vragen en antwoorden

Datum: 13/08/2013 | 15 reacties

netflix netherlands streamingNetflix is net gelanceerd in Nederland, dus heb je waarschijnlijk veel vragen over deze dienst. Op deze pagina proberen wij de veelgestelde vragen te beantwoorden. Als je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden, aarzel dan niet om hieronder of op onze Facebook pagina een reactie te plaatsen.

NOTITIE: Flixfilms is niet geassocieerd met Netflix, daarom zullen wij geen vragen kunnen beantwoorden over specifieke titels en wanneer deze beschikbaar zullen zijn op Netflix.

Wat is het verschil tussen de categorieën Nieuw en Onlangs Toegevoegd?

In de categorie Nieuw vind je releases die onlangs zijn uitgebracht op DVD of gereleased op de streamingservice Netflix.nl. Een voorbeeld hiervan is Sherlock Holmes: A Game of Shadows. “Onlangs Toegevoegd” zijn vaak oudere titels, die al langere tijd op de markt zijn, maar welke Netflix net heeft toegevoegd aan hun collectie. Een voorbeeld hiervan is The Godfather.

Hoe vaak wordt nieuwe content gereleased op Netflix?

Gemiddeld voegt Netflix meerdere films en series (seizoenen) dagelijks toe, maar er is geen officiële regel. Sommige weken zien we 50 nieuwe titels, maar andere weken misschien maar 5 nieuwe titels. Gebruik Flixfilms.nl om up to date te blijven over de nieuwste toevoegingen op Netflix Nederland.

Wordt content van Netflix verwijdert wanneer nieuwe worden toegevoegd?

Ja. Wanneer Netflix Nederland onderhandelt over de rechten voor het tonen van een film of serie, heeft dat contract een einddatum. Daarom zal ook de periode waarin een titel beschikbaar is variëren, maar gemiddeld bezitten zij de rechten voor meerdere jaren. In extreme gevallen verdwijnen titels al na een maand. Netflix publiceert geen informatie over de lengte van haar rechten op films of series.

Waarom zijn er alleen oude films op Netflix?

Netflix heeft natuurlijk belang bij het verstrekken van nieuwe titels, maar de kosten van deze rechten zijn waarschijnlijk te hoog. De strategie van Netflix is er daarom in het aanbieden van een brede selectie van films en series tegen een laag maandelijks bedrag. Wanneer Netflix toegang zou bieden tot nieuwere films, zou een verhoging van de maandelijkse abonnementskosten onvermijdelijk zijn, wat is strijd zou zijn met hun concept.

Kun je meer betalen voor toegang tot nieuwere films?

Nee, en daar het een verandering van hun hele concept te weeg zou brengen is het hoogst onwaarschijnlijk dat zij een dergelijke functie inschakelen. De Netflix concept is heel simpel: betaal lage maandelijkse abonnementskosten en krijg toegang tot duizenden films.

Waarom hebben zij niet het nieuwste seizoen van bv Breaking Bad?

Weer is dit te herleiden tot hun kern concept, daar de kosten voor de rechten waarschijnlijk te hoog zijn. In het algemeen kun je er vanuit gaan dat een seizoen van een serie beschikbaar zal zijn op DVD een paar maanden voordat deze wordt toegevoegd aan Netflix.  Vervolgens, in het geval van Breaking Bad –  kan het zijn dat het nieuwste seizoen (5) ook nog niet beschikbaar is op de Amerikaanse versie van Netflix.

Flixfilms is niet geassocieerd met Netflix Inc., daarom zouden deze antwoorden alleen moeten worden gezien als een richtlijn. Wij antwoorden uitsluitend gebaseerd op onze eigen ervaringen.




15 reacties voor Netflix: Vragen en antwoorden

 1. j - 03:18, 12-09-2013:

  leuk dat ze de amerikaanse netflix aanbieden op de playstation 3 maar voor de gratis proefperiode moet je al meteen je creditcard gegevens invullen “voor het geval dat je lid wil worden”, IK WEET BIJNA ZEKER DAT MEER DAN 95% VAN DE EUROPESE PS3 BEZITTERS GEEN CREDITCARD HEEFT.

 2. Reginald - 10:52, 28-09-2013:

  Meld eerst via http://www.netflix.nl aan dan kies je voor ideal of automatisch incasso daarna installeer je app op playstation of xbox en voer je account met wachtwoord in waar je op netflix.nl hebt aangemeld en je hebt gelijk verbinding!

 3. rachella - 09:56, 20-10-2013:

  Werkt super

 4. Naam - 21:15, 26-10-2013:

  @j

  Jongeren en lage- en middenklassen hebben geen creditcards.

 5. kim - 12:54, 11-12-2013:

  Wanneer komt seizoen 4 van vampire diaries ik kan niet wachten
  S

 6. lisanne - 20:42, 07-04-2014:

  Stond of staat sherlock holmes: A game of shadows op netflix? Ik wil hem graag kijken. En komen er nog nieuwe seizoenen van sherlock holmes de serie? En meer seizoenen van New Girl, want het is super leuk en heb bijna seizoen 1 al uitgekeken en ik weet dat seizoen 2 er is.

 7. fr 12 - 03:25, 24-04-2014:

  Onlangs toegevoegd optie is weg uit netflix. That sucks !

 8. Annemarie van gent - 23:20, 13-05-2014:

  Waarom is er nog niet beschikbaar seizoen 4 Downton Abbey?

 9. A.de Keijzer - 16:09, 29-05-2014:

  Het zou handig zijn als er een app gemaakt werd met een maandelijks overzicht van beschikbare titels op Netflix.
  Tevens mis ik enkel nog 3D films op Netflix, dat zou heel de dienst een stevige boost geven, alleen al door het groeiend aantal LED SMART 3D televisie kopers.
  Verder is het een grandiose en bovenal betaalbare dienst die al voor menig avondje vertier heeft gezorgt. Hoop dat het ook lang blijft duren.

 10. Naamrob - 17:57, 14-08-2014:

  De kids films (Disney).
  Kan ipv Nederlandse vertolking ook gewoon de Engelse vertolking ergens aanzetten?

 11. Sanne - 19:53, 31-08-2014:

  Graag snel antwoord we willen nu een film kijken maar dan drukken we op een film en dan staan er allemaal dingen

 12. raman luc - 01:35, 28-09-2014:

  hoe films verwijderen uit lijst onlangs gezien

 13. Bk - 15:13, 05-12-2014:

  Twilight breaking dawn part 2 wanneer wordt die toegevoegd ? Part 1 hebben jullie wel maar part 2 niet ….

 14. alina - 20:48, 11-12-2014:

  Wij wonen in Duitsland en wij willen ons graag aanmelden bij netflix maar iedere keer als ik het opzoek krijg ik het via de Duitse site. Mijn vraag is dus nu of ik nu ook Duitse series krijg? of gewoon Engelse series met Nederlandse ondertiteling want dit kan ik dus nergens vinden.

 15. Alena - 22:18, 03-01-2015:

  Hoi alina.
  Als je in Duitsland de Netflix aan zet springt die op de Duitse internet en krijg je idd duitse films en serie’s.