Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix vs Piraterij

Datum: 22/01/2015 | 4 reacties

Netflix vs PiraterijNetflix doet het goed in Nederland. Hun vierde kwartaalcijfers waren uitstekend en er wordt een flinke winst behaald. Toch is de grootste concurrent voor Netflix en vergelijkbare diensten het illegale downloaden. Netflix zich zorgen te maken over de opkomst van piraterij-sites, zoals Popcorn Time. Popcorn Time is een gratis peer-to-peer dienst die het mogelijk maakt om films en series te kijken. Hoewel er al eerste initiatieven zijn genomen om het te verbieden, groeit het voorlopig nog als kool.

In de grafiek zie je duidelijk de explosieve groei die Popcorn Time heeft gemaakt.

In de Verenigde Staten neemt het aantal downloads al flink af. Slechts 3,4% van de internetbandbreedte wordt daar gebruikt voor downloaden. In Europa ligt dit percentage nog een stuk hoger, namelijk op 11%. Het grote verschil zou (deels) het gevolg zijn van de snelheid waarop films en series worden toegevoegd aan de dienst. In de Verenigde Staten verschijnen nieuwe films en serie veel sneller op de streamingdiensten dan hier in Europa.

Uiteraard is Netflix nog steeds druk bezig om ervoor te zorgen dat ook in Europa rechten tot films en series eerder gekocht kunnen worden en het aanbod op de dienst kan blijven groeien.
4 reacties voor Netflix vs Piraterij

 1. Jolan - 21:26, 23-01-2015:

  Nou, dat is het precies.
  Netflix is een geweldige dienst.
  Alleen is de content achterhaald.
  Dus alles wat ik wil zien, maar Netflix niet in voorziet, haal ik elders.
  Ik snap dat ze hun best doen en dat waardeer ik, daarom ben ik vanaf het begin af al klant, maar ze bieden gewoon nog niet alles wat ik zoek.

 2. Harold - 21:34, 23-01-2015:

  Precies als hierboven omschreven. Ben ook al netflix klant vanaf het begin. maar de content is te oud.. Op Popcorn kijk ik de nieuwste dingen.. En op netflix als er ff niks is….

 3. Reginald - 21:53, 23-01-2015:

  Obsessies van Nederlanders zijn: alles moet de nieuwste allernieuwste zijn anders ga ik dood!Tjonge jonge denk na: Nieuwste films en series zijn hartstikke duur!

 4. Joep - 11:42, 24-01-2015:

  >In de grafiek zie je duidelijk de explosieve groei die Popcorn Time heeft gemaakt.

  Incorrect. In de grafiek zie je relatieve zoekfrequenties. Er werden zowaar 2 dagen meer zoekopdrachten gedaan naar “Popcorn Time” dan naar “Netflix”. Netflix bestaat echter al weer 2 jaar in Nederland; Waarom zou je googlen naar iets dat je AL gebruikt? – Dat doen alleen mensen die niet weten hoe browsers werken. Stel je voor dat ik nu op basis van dit artikel “Popcorn Time” google?; dan draag ik ineens bij aan de ‘duidelijk explosieve groei van Popcorn Time’…… hoe dan?

  > Het grote verschil zou (deels) het gevolg zijn van de snelheid waarop films en series worden toegevoegd aan de dienst.

  En hoe in ’s hemelsnaam concludeert Netflix dat het downloaden in Europa direct samenhangt met hun aanbod? Op basis van Grootheidswaanzin?

  >Uiteraard is Netflix nog steeds druk bezig om ervoor te zorgen dat ook in Europa rechten tot films en series eerder gekocht kunnen worden en het aanbod op de dienst kan blijven groeien.

  Fijn dat Netflix dit doet, maar het probleem is het feit dat er een fictieve verkaveling van de wereld plaatsvindt speciaal voor auteursrechtelijk beschermde materialen.
  Het Internet, onze cultuur, en steeds meer maatschappij als geheel is wereldwijd aan het worden. De grondoorzaak van het downloaden is het niet beschikbaar zijn van de materialen. En dit alleen maar omdat men dat apart wil verkopen en er winst op wil maken.

  In de VS worden series gemaakt voor de binenlandse markt, en buitenlandse rechtenverkopen komt er als extra zakgeld bovenop. – Onaangepast aan de werkelijkheid dus!

  Netflix zou er goed aan doen om een paradigma-verschuiving te stimuleren waarbij we naar een wereldwijde auteursrechten-markt toegaan.

  In plaats doet en zegt het gedwee wat de grote contentproducers en internetproviders willen, waarom komt Netflix niet beter op voor zijn klanten?