Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix zet groei door

Datum: 21/01/2015 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix zet groei door

Netflix_LogoDinsdag heeft Netflix de vierdekwartaalcijfers gepubliceerd, waaruit blijkt dat het bedrijf 13 miljoen nieuwe leden heeft toegevoegd aan zijn klantenbestand. Hiermee telt de streamingdienst wereldwijd meer dan 57,4 miljoen leden.

Ook dit jaar verwacht het bedrijf zijn groei door te zetten. Aan het einde van de eerste kwartaal van 2015 verwachten zij 61,4 leden te tellen. De groei is abonnees is goed terug te zien in de kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal van 2015 draaide Netflix een winst van 1,35 dollar per aandeel, vergeleken met 0,79 dollar in het jaar daarvoor. De verwachtingen van beursanalisten zijn hiermee overtroffen die rekenden op een winst van niet meer dan 0,45 dollar per aandeel.

In 2015 zal Netflix nog meer gaan investeren in eigen films en series. In totaal wil de dienst 320 uur aan Netflix-Originals produceren en beschikbaar maken. Hieronder vallen onder andere nieuwe seizoenen van ‘House of Cards’ en ‘Marco Polo’. Het bedrijf stelt dat hoewel Original series en films grotere eenmalige investering nodig hebben, zij uiteindelijk per kijker minder kosten dan aangekocht materiaal van anderen.

Daarnaast wil de streamingdienst over twee jaar zijn wereldwijde uitrol afronden. Dit is eerder dan verwacht, en ondanks de snelle uitbreiding verwacht Netflix wereldwijd winstgevend te blijven.

 
Comments are closed.