Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Netflix zet samenwerking met Leonardo DiCaprio voort

Datum: 05/03/2015 | Reacties uitgeschakeld voor Netflix zet samenwerking met Leonardo DiCaprio voort

Leonardo DiCaprioEerder sloeg Netflix de handen ineen met acteur, filmmaker en filantroop Leonardo DiCaprio om de succesvolle Oscar genomineerde documentaire ‘Virunga’ te maken. In de toekomst zullen Netflix en DiCaprio de samenwerking voort zetten om meer Netflix Original-documentaire en docu-series te maken. Deze projecten zullen een exclusieve première op Netflix krijgen.

Samen met het bedrijf Appian Way gaan Netflix en DiCaprio op zoek naar potentiële, op feiten gebaseerde projecten en zullen zij deze ontwikkelen op basis van een meerjarige overeenkomst. De focus voor de projecten zal vooral liggen op milieu en natuurbehoud. Naast het produceren van nieuwe documentaires en docu-series, zullen zij ook bestaande projecten aankopen.

DiCaprio zal de producent of uitvoerend producent zijn voor alle projecten die worden gestart via de samenwerking. “Tijdens de samenwerking met Netflix aan ‘Virunga’ kwamen we erachter dat we dezelfde ideeën hebben over projecten die we willen ontwikkelen en aan kijkers wilden laten zien”, zegt DiCaprio. “We moeten nu in actie komen voor onze planeet en daarom hebben we dringend getalenteerde vertellers nodig die duidelijk de problemen waarmee we te maken hebben, kunnen aankaarten. Via deze samenwerking met Netflix wil ik documentaire makers die belangrijk werk leveren de kans geven om hun films te laten zien aan kijkers wereldwijd.”

“Deze samenwerking is een logisch vervolg van onze geweldige relatie met Leo tijdens het ‘Virunga’-project”, zegt Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix. “Na ons eerste succes willen we graag doorgaan met het maken van goede documentaires en docu-series die mensen aan het denken zetten.”

 
Comments are closed.