Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Nieuwe Netflix Original-serie voor kinderen: The Magic School Bus 360°

Datum: 12/06/2014 | 1 reactie

Netflix logo‘The Magic SchoolBus’ is al vanaf de jaren 90 een begrip in kindertelevisie. Nu zet Netflix, in samenwerking met Scholastic Media, de traditie voort met ‘The Magic School Bus 360°’. Scholastic Media en Netflix kondigden aan dat zij een nieuwe Original-serie zullen uitbrengen gebaseerd op de populaire en Emmy Award winnende tv-serie ‘The Magic School Bus’. Het creatieve team van Scholastic Media zal onder leiding van uitvoerend producent Deborah Forte een compleet nieuwe computeranimatieserie produceren die geschreven is voor scholieren. De 26 afleveringen zullen vanaf 2016 op Netflix te zien zijn.

‘The Magic School Bus’ is in de afgelopen 28 jaar een onsterfelijke serie geworden die een revolutionaire verandering bracht in kindertelevisie door de unieke en leerzame mix van entertainment en natuurwetenschappelijke informatie en in meer dan 39 landen word uitgezonden. “De nieuwe versie ‘The Magic School Bus 360°’ is een fantastische aanvulling op het huidige scala aan kinderprogramma’s en zal dankzij Netflix wereldwijd meer gezinnen bereiken dan ooit tevoren”, zei Deborah Forte.

Scholastic Media is een welbekende producent en bedenker van kinder- en familieprogramma’s van topkwaliteit, met o.a. de wereldhits ‘The Magic School Bus’, ‘Clifford The Big Red Dog’ en ‘Goosebumps’ “Wij zijn heel blij om onze banden aan te trekken en als eerste ‘The Magic School Bus 360°’ te tonen en Ms. Frizzle en haar capriolen te introduceren bij een nieuwe generatie”, aldus Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix.

In de nieuwe uitvoering van ‘The Magic School Bus 360°’ is een gemoderniseerde Ms. Frizzle en haar klas en een nieuwe high-tech bus die uitnodigt om de ongelooflijke wereld van de wetenschap te ontdekken. Elke nieuwe aflevering bied spannende ontdekkingen en zoektochten, allemaal met een goede dosis humor, en moedigt kinderen tegelijkertijd aan tot kritisch nadenken en het op creatieve wijze beantwoorden van vragen en oplossen van problemen. De serie laat alle takken van de wetenschap zien en ook de laatste uitvindingen, zoals robotica, wearables en cameratechnologie. Allemaal op een speelde wijze zodat het tot de verbeelding van kinderen spreekt en hun interesse in de wetenschap voedt.

De producenten zelf maken ook gebruik van voortgang in animatie, wetenschap en technologie op een manier die een nieuwe generatie van jeugdige kijkers bijzonder zal aanspreken, en die wereldwijd kinderen zal helpen om de magie en waarde van exploratie en innovatie te ontdekken. ‘The Magic School Bus 360°’ integreert op unieke wijze het STEM-onderwijs en bied een uitzonderlijke gelegenheid voor kinderen om wetenschap te ontdekken en ervan te leren en inspireert hen om actief deel te nemen aan het wetenschappelijk proces, dankzij de buitengewone avonturen en de geweldige ontdekkingen van het programma.
1 reactie voor Nieuwe Netflix Original-serie voor kinderen: The Magic School Bus 360°

  1. Première datums aankomende Netflix-Original series en films | Flixfilms - 19:32, 31-01-2015:

    […] The Magic School Bus […]