Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Nieuwe trailer ‘Virunga’ staat online

Datum: 23/09/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe trailer ‘Virunga’ staat online

virungaOnlangs kocht Netflix de exclusieve rechten voor de prachtige documentaire ‘Virunga’. De documentaire verteld het inspirerende verhaal over het gelijknamige nationale park en zijn parkwachters in het hart van Congo, waar o.a. de laatste 800 overlevende berggorilla’s zijn gehuisvest.

‘Virunga’ debuteerde op het Tribeca filmfestival van 2014, verdiende een nominatie voor ‘Beste documentaire’ en werd o.a. bekroond met de publieksprijs op het Hot Docs filmfestival en ‘Best of Fest’ op AFI Docs.

De film is de allereerste documentaire voor regisseur Orlando von Einsiedel. Hij vertrok naar het nationale park Virunga, een van de meest diverse bio-milieus ter wereld, dat zich in het hart van het oostelijke deel van Congo bevindt, om een klein team parkwachters te volgen. De parkwachters – waaronder een lid van het Belgische koninklijke huis, een toegewijde natuurbeschermer en een ex-jeugdstrijder – is constant bezig het park te beschermen tegen bedreigingen zoals gewapende militie-eenheden, stropers en corruptie.

Toen in mei 2012 de M23-rebellengroep de oorlog verklaarde, bedreigde een nieuw conflict de levens en stabiliteit van iedereen en alles wat de parkwachters probeerden te beschermen. Ook de filmmakers en crew raakten verstrikt in het spervuur. Hierdoor geeft de documentaire een bijzondere kijk op de strijd om het hart van Congo.

‘Virunga’ zal vanaf 7 november 2014 beschikbaar zijn op Netflix Nederland.

Bekijk de nieuwe trailer hier.

 
Comments are closed.