Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Pussy Riot in ‘House of Cards’

Datum: 16/08/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Pussy Riot in ‘House of Cards’

Pussy RiotDe Russische protest- en punk-rockgroep Pussy Riot, die vecht voor de vrijheid van meningsuiting, de hervorming van de gevangenis en de mensenrechten in de wereld, zal een rol hebben in het derde seizoen van de Netflix Original serie ‘House of Cards’. Naar verwachting gaat het derde seizoen volgend jaar in première, zo schrijft meerdere Amerikaanse media.

Uit verschillende bronnen en het feit dat de leden Nadezhda “Nadya” Tolokonnikova en Maria Alyokhina werden gespot op de set in Baltimore, blijkt dat de actievoerders inderdaad zullen bijdragen aan het derde seizoen van ‘House of Crads’.

De deelname van Pussy Riot aan het komende seizoen van ‘House of Cards’ kan betekenen dat de cynische Frank Underwood (Kevin Spacey) nu niet alleen te maken zal hebben met interne conflicten in het Witte Huis, de Senaat en het Congres, maar ook met internationale conflicten.

Actiegroep Pussy Riot kreeg haar doorbraak onder de algemene bevolking toen drie leden tijdens een concert in Moskou, in protest tegen president Vladimir Poetin, werden gearresteerd en veroordeeld tot twee jaar gevangenis. De EU en de VS bekritiseerde de beslissing en Amnesty International noemde het politieke vervolging. De leden werden later, ten gevolge van een nieuw aangenomen amnestiewet in Rusland, vervroegd vrijgelaten.

Nadezhda Tolokonnikova en Maria Alyokhina bezochten dit jaar ook Roskilde Festival, waar zij het publiek vertelden over hun zaak, activisten werk en de strijd voor vrijheid van meningsuiting.

Verdere informatie over het nieuwe seizoen is helaas schaars. Wel weten we dat Frank Underwood nog met wat problemen, bedreigingen en misdaden te kampen krijgt, en zijn we er onlangs achter gekomen dat het nieuwe seizoen naar verwachting in februari 2015 in première zal gaan.
Comments are closed.