Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

‘Spoil Yourself’ met Netflix

Datum: 26/09/2014 | Reacties uitgeschakeld voor ‘Spoil Yourself’ met Netflix

Netflix SpoilerVeel mensen zien spoilers tegenwoordig meer als ‘teasers’. Dit komt grotendeels door diensten als Netflix, die het mogelijk maakt om series en films te kijken waar en wanneer je maar wilt. In de praktijk betekend dit dat een serie of film op verschillende tijden door mensen bekeken wordt, en omdat wij graag over TV praten zijn spoilers een ‘fact of life’ geworden, is de conclusie van Netflix.

Netflix gaf aan Harry Poll de opdracht om een online enquête onderzoek te doen onder Amerikaanse volwassenen. Hieruit blijkt dat 21% van de Amerikanen het prima vind kunnen om grote plot twists te delen, 76% ziet spoilers als onoverkomelijk, 94% geeft aan dat een spoiler hen er niet van zal weerhouden om een serie verder te kijken en 13% zegt een serie juist (verder) te kijken aan de hand van spoilers.

Om de cultuurverschuiving rondom spoilers beter te begrijpen is Netflix een samenwerking aangegaan met auteur en culturele antropoloog Grant McCracken. McCracken bezocht mensen bij hen thuis om te bestuderen hoe zij TV kijken en erover praten. “Vandaag de dag staat praten over spoilers gelijk aan praten over TV. Veel mensen proberen zich niet eens te censureren,” aldus McCracken.

McCracken identificeerde 5 persoonlijkheidstype ‘Spoilers’ ; De Onschuldige Spoiler, De Gecodeerde Spoiler, De Impulsieve Spoiler, De Power Spoiler en De Schaamteloze Spoiler. Ben jij benieuwd welke type ‘Spoiler’ jij bent? Klik hier en doe de test.

Op deze site vind je ook de ‘Spoil Yourself’ functie. Maar pas op! Het staat er vol met Spoilers!

 
Comments are closed.