Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

Super HD hernoemd tot HD

Datum: 29/10/2014 | 3 reacties

Metflix Super HDIs het een tijdje geleden sinds je het Super HD logo hebt gezien op Netflix, dan ben je niet alleen. Het lijkt erop dat de streamingsdienst de naam Super HD heeft verandert naar HD.

Hoewel er geen officieel bericht is vanuit Netflix hebben meerdere gebruikers ons gemeld dat zij het Super HD logo niet meer zien, hoewel deze er eerder wel was. De kwaliteit van het streaming lijkt daarentegen niet te zijn verslechterd, waaruit je zou kunnen concluderen dat Super HD is hernoemd.

Daarnaast heeft Netflix alle artikels en berichten over Super HD verwijdert van hun website. Alle informatie over deze video kwaliteit is onvindbaar geworden. Dit draagt bij aan de veronderstelling dat de naam is verandert naar HD.

De beslissing om de Super HD label te verwijderen van content komt waarschijnlijk vanuit de introductie van Ultra HD. Na de wereldwijde introductie van Ultra HD is Super HD is de nieuwe standaard aan het worden. Hiervoor is echter wel een internetsnelheid van minimaal 7 mbps nodig, maar is wel gratis voor alle Netflix gebruikers.

Zie jij nog wel de Super HD label op Netflix? Laat een comment achter en laat ons weten op welk device jij kijkt.

 
3 reacties voor Super HD hernoemd tot HD

  1. Edwin - 12:04, 29-10-2014:

    Bij de app op de Samsung Smart TV staat nog steeds bij de films en series Super HD, indien het mogelijk is. Maar volgens mij worden de apps voor de smart tv’s ook pas heel laat bijgewerkt.

  2. WZ - 11:16, 31-10-2014:

    SuperHD logo is nog wel zichtbaar op de WD Tv Live mediaspeler.

  3. K007 - 15:31, 01-11-2014:

    Bij mij staat nu alleen 1080 vermeld. Geen superHD meer.