Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

‘The Battered Bastards of Baseball’ vanaf 11 juli op Netflix

Datum: 12/06/2014 | Reacties uitgeschakeld voor ‘The Battered Bastards of Baseball’ vanaf 11 juli op Netflix

Bathered Bastards of BaseballNetflix komt uit met een prachtige documentaire, ‘The Battered Bastards of Baseball’. Het is een hartverwarmende film die niet alleen de honkbal fans zal aanspreken, maar door een emotionele focus op de underdog en de can-do mentaliteit zal het een wijd publiek aanspreken. Op festivals zoals Sundance was dit de lieveling van de critici en het grote publiek.

Nadat Portland, Oregon hun minor-league affiliatie verloor, kocht Hollywood acteur Bing Russel het territorium en vormde een team om te spelen buiten de restricties van major-league honkbal om. De documentaire verteld het verhaal van dit team, de ‘Mavericks’, Amerika’s enigste onafhankelijke team.

Toen het team in 1973 het veld nam waren er veel sceptici. Wat wist een Hollywood ster van Honkbal? En een team uit Portland kon nooit veel soeps zijn. Het enigste dat de teamleden, gerekruteerd bij open try-outs, met elkaar verbond was dat geen enkel andere team hen wilden. Maar door Bing’s eigen ervaringen in professionele honkbal, begreep hij een honkballer’s droom, en hij begreep een publiek. Zijn onverzorgde kwibussen wonnen wedstrijden, zij wonnen fans en verbraken minor-league opkomst records. Hun plezier in het spel was aanstekelijk en tijdens hun korte bewind brachten de ‘Mavericks’ onafhankelijkheid terug in honkbal en lieten zij de mensen zien waar het spel echt om draait: de liefde voor het spel.

De documentaire, geproduceerd door Netflix,  zal op vrijdag 11 juli om 12.01 uur exclusief op Netflix in première gaan en heeft o.a. Kurt Russel, Todd Fields en Jim Bouton in de hoofdrol.
Comments are closed.