Nieuwe films en series op Netflix Nederland
Netflix Nieuws - Krijg nieuws over nieuwe films en series

‘What Happened, Miss Simone’

Datum: 16/12/2014 | Reacties uitgeschakeld voor ‘What Happened, Miss Simone’

Photo of Nina SimoneNetflix en RadicalMedia zijn een samenwerking aangegaan met Moxie Firecracker Film om een onvergetelijk portret van een van de minst begrepen, maar toch meest geliefde kunstenaars van ons tijd te creëren. De nieuwe Netflix Original-documentaire, ‘What Happened, Miss Simone’, over het leven van Nina Simone zal in 2015 te zien zijn bij Netflix in alle regio’s.

‘What Happened, Miss Simone’ verteld het verhaal van Nina als kunstenares, burgerrechtenactiviste en heldin in haar eigen woorden. Regisseur Liz Garbus schildert een moedig en provocerend beeld van Nina Simone in een documentaire die is geproduceerd in samenwerking met de Erven van Nina.

Als klassiek geschoolde pianiste, zangeres in een duikersbar, legendarische artieste en als icoon van black power leefde Nina Simone een leven van brutale eerlijkheid, muzikale genialiteit en gemartelde melancholie. In de film komen niet alleen de meest memorabele liedjes van de geliefde zangeres naar voren, maar ook nooit eerder gehoorde opnames en zeldzame archiefbeelden, om een onvergetelijk portret te creëren.

Uit meer dan 100 uur van opnames, opgenomen gedurende drie decennia, waarin ze haar levensverhaal verteld aan diverse interviewers en biografen, wordt Nina’s verhaal verteld, grotendeels in haar eigen woorden. Deze beelden worden gecombineerd met zeldzame concert opnames, dagboeken, brieven en interviews met haar dochter Lisa Simone Kelly, vrienden en medewerkers. Dit maakt de documentaire een van de meest authentieke, persoonlijke en onverschokken verhalen van het buitengewone leven van een van de grootste artiesten van de 20e eeuw.

 
Comments are closed.